torsdag 28 februari 2019

Hett i hyllan #185

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi håller oss i december 2015 ett tag nu.
Ännu en bok inköpt på Black Friday 2015 och detta är en som är skriven av en författare som väl får betraktas som en av mina favoriter. John Grisham har varit på min autobuy-lista i många år nu.

I mullbärsträdets skugga tycks vara något slags fortsättning på Juryn, som jag inte heller har läst (men jag har sett filmen och den är väldigt bra). Jag har ganska många olästa av John Grisham nu. Kanske är det dags att läsa några av dem. Han skulle onekligen platsa i min Vi möts igen-utmaning. Något att fundera på till nästa år...

Så här står det på baksidan:
Seth Hubbard är en mycket förmögen man som är döende i lungcancer. Han är en ensling som bor en bit utanför staden Clanton, han litar inte på någon och ingen litar på honom. Strax innan han tar livet av sig och hänger sig i ett mullbärsträd på sina ägor skriver han ett nytt testamente, för hand. Hans sista vilja väcker fler frågor än svar och kommer att skapa stora konflikter bland alla inblandade, hans vuxna barn och hans svarta hemhjälp Lizzie Lang. Varför ville Seth Hubbard skänka nästan hela sin förmögenhet till sin hemhjälp? Har hans medicinering påverkat hans omdöme? Han vill också att man söker efter hans sedan länge försvunna yngre bror, därför att de delar en hemlighet från barndomen. Jack Brigance tar sig an fallet. Återigen utsätts han för obehaglig rasism och fördomar från förr i den lilla staden i Mississippi.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

11 kommentarer:

 1. Den här har jag också haft med i Hett i hyllan .
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/02/28/hett-i-hyllan-133/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite märkligt att böcker av favoritförfattare blir hyllvärmare.

   Radera
 2. Jag har bara läst en Grisham för fleeeera herrans år sen i skolan :)

  SvaraRadera
 3. Jag tror nog jag har den också. https://eggetbok.blogspot.com/2019/02/hett-i-hyllan-84.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får kanske ordna en samläsning :)

   Radera
 4. Har läst någon bok av Grisham för länge, länge sen. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/02/hett-i-hyllan-185.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. På senare är har han blivit lite ojämn, men oftast är han bra.

   Radera
 5. Är ganska säker på att även jag har den oläst i hylla tillsammans med några fler av Grisham. De skall definitivt läsas så småningom för jag gillar hans berättelser.
  Här kommer min heta bok:
  https://lenasgodsaker.blogspot.com/2019/02/hett-i-hyllan-185.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har börjat få många olästa av honom nu, underligt nog.

   Radera
 6. Mitt bidrag till Hett i hyllan finns här:

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/02/hett-i-hyllan-vecka-92019.html

  SvaraRadera