söndag 17 februari 2019

Smakebit på søndag: Enda vägen

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som växelvis "drivs" av de norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Ännu en helg utan sociala måsten. Det gäller att ta vara på dem nu för snart brakar det löst med alla födelsedagar igen.

I dag har jag börjat läsa en bok som jag har längtat efter att sätta tänderna i, ända sedan jag läste Aldrig ensamma för runt en månad sedan. Enda vägen av Anna Jakobsson Lund är sista delen i trilogin Systemet. De två första böckerna har varit fantastiskt bra och gissa om jag är spänd på att få veta hur allt slutar.

Min smakebit är från sida 11.
Ava rycker till när det knackar på dörren, rätar ut fingrarna och försöker slappna av. Hos Angus kommer det folk alla tider på dygnet, det är säkert bara några handlare.
    Det är ingen hemlighet att de är i skyskrapan. Den enda som är ute efter dem är Isa, och hon skulle aldrig ge sig på dem här. Inte när hennes plan redan är förstörd.
    Angus reser sig långsamt ur soffan. Det är tidigt, Ava är bara vaken för att läkaren var här nyss. Hon ska gå in och lösa av Levi om en stund, försöka övertala honom att sova lite.
    Chockstaven träffade honom bara delvis, men det är inget att leka med. Hon vill bara att han vilar, men han är så jävla tjurig. Kurar bara ihop sig med huvudet mot armarna vid Leymahs fotände när han inte klarar att vara vaken längre.
    Hon förstår hur han känner, men det är fortfarande korkat.

26 kommentarer:

 1. kul att hitta en bok man gillar, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 2. Spännande smakbit. Måste googla på författaren, jag har inte läst något av henne. Och jag håller med om att det är skönt med en lugn helg. Samma här den här helgen och nästa. Men sedan drar tjejernas danslektioner igång igen, inklusive lördag och söndag, och så alla födelsedagar som kommer i en strid ström hela våren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är ganska produktiv, men detta är de enda böckerna jag har läst av henne. Några noveller har det blivit också. De har varit bra allihop. Nästa helg får vi en liten försmak av vad som komma skall. Säsongens första födelsedagar är det dags för då, sedan är vi i gång :)

   Radera
 3. Disse bøkene er dessverre ikke oversatt, jeg fikk lyst til å lese dem! Det er lenge siden jeg har hatt en helg hvor jeg ikke måtte gjøre noe, det høres herlig ut!
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är egentligen ganska svåra att få tag i på svenska också, det är synd för de är värda en mycket större läskrets. Det är så väldigt skönt med helger utan måsten.

   Radera
 4. Denna bokserie har du fått mig att bli nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror den skulle kunna vara något för dig :)

   Radera
 5. Att du tar tredje boken så snart är ju ytterligare ett tecken på hur bra du tycker den här serien är. Någon gång ska jag läsa del ett. Problemet är att jag tror det bara är den delen vi har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går liksom inte att hålla på detta längre och det underlättar om man läser dem tätt efter varandra. Speciellt om man har lite dåligt minne när det gäller detaljer :) Du får börja med att läsa den del ni har, sedan finns nog de andra på biblioteket ;)

   Radera
 6. Roligt när en hittar en författare vars böcker en vill läsa ganska snabbt efter varandra, ett tecken på att du gillar skulle jag vilja säga ;) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De här böckerna passar mig så väldigt bra och jag är nästan löjligt nyfiken på hur det ska sluta. Kunde inte hålla på sista delen längre :)

   Radera
 7. Tack för smakbiten! Ingen författare jag kände till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog gillat allt jag läst av henne.

   Radera
 8. Tack för smakbiten! Har inte läst något av författaren tidigare.

  SvaraRadera
 9. annorlunda intrig och genre, ska ta o kolla upp lite närmare, tack för smakbit!

  SvaraRadera
 10. Så skönt med en helg utan måsten. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men nu börjar snart födelsedagssäsongen...

   Radera
 11. Jag har inte läst något av den här författaren. Kanske jag borde!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att alla som överhuvudtaget kan tänka sig att läsa dystopier ska läsa dessa :)

   Radera
 12. har inte läst någon av den här författaren. tack för smakebiten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du gillar dystopier så kan jag rekommendera den här trilogin.

   Radera
 13. Känner inte till den författaren. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man vill ha en bra dystopi så kan man läsa de här böckerna.

   Radera