onsdag 20 februari 2019

Kommande böcker mars 2019

Ordningen är återställd. Skulle man nog kunna säga. Mars är full av intressanta boksläpp, så många att jag fick sålla lite.

Järtecken av Christoffer Carlsson
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 432
Utgivningsdatum: 2019-03-01
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
En novembernatt 1994 begås ett mord i utkanten av den halländska byn Marbäck. Den skyldige identifieras snart. Han döms och allt ställs till rätta. Men brottet skapar ringar på vattnet. Genom tiden gör det små och stora avtryck i människors liv. Frågetecken uppstår: Vad var det egentligen som hände däruppe i Marbäcksskogen?

Och så är det Isak, pojken med järtecknet i sig, som fruktar att han en dag ska göra något förfärligt.


Christoffer Carlsson skulle jag nog betrakta som ett säkert kort. Trots att jag bara har läst två böcker av honom.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Det vackra mysteriet av Louise Penny
Genre: Kriminalroman
Serie: Armand Gamache (8)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2019-03-15
Förlag: Modernista

Från Bokus
Inga utomstående ges någonsin tillträde till klostret Saint-Gilbert-Entre-les-Loups, djupt inbäddat i den vilda naturen utanför Québec, där ett tjugotal munkar lever i frid och bön. De odlar grönsaker, de föder upp kycklingar, de gör choklad. Och de sjunger. Ironiskt nog för ett sällskap som har avgett tysthetslöfte har munkarna blivit världsberömda för sina underbara röster, så effektfulla när de höjs i uråldriga mässor att de blivit kända som »det vackra mysteriet«. Men när den beundrade körledaren hittas mördad öppnas låset på klostrets massiva träport för kriminalkommissarie Armand Gamache och Jean-Guy Beauvoir från Québec-polisen. Där upptäcker de dissonans i den skenbara harmonin. En av bröderna har mitt i tillvaron av bön och kontemplation haft mord i tankarna.

Åttonde delen redan... jag har bara läst de två första, men jag är på gång nu...

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Broder Jakob av Emelie Schepp
Genre: Kriminalroman
Serie: Jana Berzelius 5
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-03-21
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
En regnig vårdag hittas en kvinna brutalt mördad i Norrköping. Det är det andra offret på kort tid. Omständigheterna är likadana, benen är hopsydda och kropparna hittas i Strömmen som flyter genom staden. Vem vill få dem att se ut som sjöjungfrur och varför?

När en ny kvinna anmäls saknad är det uppenbart för polisen att de har att göra med samma gärningsman. Åklagare Jana Berzelius som leder förundersökningen börjar snart hitta kopplingar till fallet Simon Norell, en ung man som mördat sin familj och sedan dess suttit inspärrad på rättspsyk i Vadstena. Men Simon vägrar att prata. Någon måste vinna hans förtroende innan tiden rinner ut, och den enda som kan göra det är mannen som rör sig som en hotfull skugga i Janas liv - Danilo Peña.


Har bara läst första delen, men de andra står i startgroparna.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Eld & Blod av George R R Martin
Genre: Fantasy
Serie: Historien om huset Targaryen (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-03-20
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
I ett delat Västeros ställs Aegon II och hans syster Rhaenyra mot varandra i en kamp om järntronen. Det blodiga inbördeskriget kommer att bli känt som Drakarnas dans, och ställer drakar mot drakar i en maktstrid som förändrar världen för all framtid.

På öppna slagfält och i palatsets skuggor lades vägen som ledde fram till Game of Thrones. Med svärd och svek försvarade Targaryen sin plats på tronen.

Men till vilket pris?


Jag känner lite att han kanske borde skriva klart den där boken som alla väntar på, i stället för att skriva ännu fler sidohistorier.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Kvinnans som jagade ensam av Magnus Jonsson
Genre: Kriminalroman
Serie: Hatet-trilogin (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-03-22
Förlag: Modernista

Från Bokus
Linn Ståhl har bestämt sig för att aldrig mer samarbeta med Stockholmspolisen. Men när en av hennes tidigare vänner från Anti-fascistisk aktion söker upp henne efter att en av dem blivit allvarligt misshandlad och när en annan AFA-medlem hittas död bara några dagar senare, kan hon inte undvika att bli involverad. Linn går motvilligt med på att ännu en gång bistå kriminalpoliserna Rickard Stenlander och Erik Svensson med sina specialkunskaper i dekryptering. Samtidigt slits hon mellan dubbla lojaliteter, eftersom hon inte är beredd att avslöja AFA:s olagliga aktiviteter för polisen. För att inte behöva förråda någon startar Linn en parallell utredning och påbörjar på egen hand jakten på den misstänkta infiltratör som verkar avrätta AFA-medlemmar en efter en. Spåren leder henne till Danmark, till människor som redan tidigare velat se henne död.

Första delen står här oläst.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Där rosor faktiskt dör av Ewa Klingberg
Genre: Drama
Serie: Begravningsbyrån Tranan (1)
Antal sidor: 220
Utgivningsdatum: 2019-03-25
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
Sandra ska äntligen ge sig ut på den Sverigeresa som hon har sett fram emot så länge. Med tio veckors semester i ett varmt och vackert sommarlandskap hoppas hon hinna besöka mängder av gamla kloster, ruiner och andra historiskt viktiga platser. Men först ska Sandra passera sin moster Majken i Tranås och fira hennes 70-årsdag.

Sandra hinner nätt och jämt komma fram till mosterns begravningsbyrå innan hon får en död kropp på halsen. Och en blir snart fler. Det som skulle bli en kravlös och evighetslång sommar blir något helt annat. Istället får Sandra ägna semestern åt val av kistor, rekrytering och märkliga dödsfall.


En ny serie alltså? Intressant.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Tillbaka till den lilla ön i havet av Jenny Colgan
Genre: Feelgood
Serie: Den lilla ön i havet (2)
Antal sidor: 344
Utgivningsdatum: 2019-03-27
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Flora har precis börjat återanpassa sig till livet på Mure, den lilla ön utanför Skottlands kust. Bytet av ett myllrande London mot oändliga tomma stränder och vidunderligt vacker natur känns helt rätt. Caféet som hon driver i det rosa huset nere vid hamnen går bra, hon har äntligen återförenats med sin något stökiga familj och har till råga på allt lyckats få sin urgulliga chef Joel att stanna på Mure med henne.

Men hur hon än försöker, verkar det omöjligt att komma sin nya kärlek in på livet. Varför håller Joel henne på en armlängds avstånd? Det blir inte lättare av att han behöver resa till New York titt som tätt i affärer.

Floras bästa vän Lorna har kärat ner sig i den lokala läkaren, Saif, som kom till ön efter flykten från Syrien. Han får kämpa hårt för att vinna öbornas förtroende samtidigt som han väntar på besked om vad som hänt hans familj som splittrades längs vägen. Inte ens lugnet på ön kan hjälpa mot de skakande nyheter han nås av, nyheter som kommer att förändra både hans och öbornas liv drastiskt.


Kanske kan jag tycka att hon spottar ur sig böcker lite för ofta, men jag har nog svårt att stå emot.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.


Låt mig vara av Clare Mackintosh
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2019-03-28
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
För ett år sedan tog Caroline Johnson sitt liv, som ett tragiskt eko av sin makes tidigare självmord.

Nu är Carolines dotter Anna nybliven mamma. Anna saknar sina föräldrar, och särskilt sin mamma mer än någonsin, och börjar leta efter information om de två dödsfallen. Ju mer hon gräver i det hela, desto mer tveksam blir hon till det hon hittar. Frågan är om föräldrarna verkligen begick självmord. Efter hand blir Anna övertygad om att det är något helt annat som har hänt, och misstanken om att föräldrarna blivit mördade växer sig allt starkare. Men när Anna på allvar lyfter på locket till det förgångna utsätter hon sig själv och sin familj för en fara hon aldrig någonsin kunnat föreställa sig.


Ojdå, ännu en Clare Mackintosh? Då får jag kanske snart läsa den förra.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Gudarna vaknar av Sylvain Neuvel
Genre: Science fiction
Serie: Themisfilerna (2)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2019-03-11
Förlag: Brombergs

Från Bokus
Som barn är Rose med om en omskakande upplevelse när marken under henne plötsligt rämnar under en cykeltur. När hon vaknar till sans ligger hon djupt nere i ett hål, omsluten av en gigantisk hand av metall. Som vuxen blir Rose forskare, besatt av att försöka lösa mysteriet med handen. När ytterligare metallföremål hittas och robotar invaderar jorden, inser man att mänskligheten står inför ett mardrömslikt scenario. Bara Rose och hennes forskningsteam kan stoppa katastrofen genom att knäcka gåtan med robotarnas avancerade teknologi. Människan besitter här det kraftfullaste vapnet: kunskap. Men kommer det att räcka? Och kommer de att hinna?

Första delen fick jag i julklapp och den är inte läst än.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Söndagsklubben av Juliet Ashton
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2019-03-13
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Om söndagarna träffas Anna och hennes stora familj och äter lunch. De pratar, skrattar, tjafsar och äter alldeles för mycket. Ibland är det viktiga ämnen som kommer på tal, ibland bara rent nonsens. Men runt lunchbordet sitter människor som alla bär på sina egna historier och hemligheter.

Mitt emellan sin exmake och sin nya pojkvän sitter Anna, som för tillfället tacklar en helt oväntad graviditet. Mitt emot sitter hennes gamla farmor, hennes gränslösa syster samt bror med sin pojkvän och nya bebis. Och med som sällskap finns även ett minne som är så tungt att det aldrig tas upp kring bordet.

Men när ett brev från det förflutna dyker upp måste Anna möta allt hon velat glömma.


Den här låter som att den skulle kunna vara något.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Marionetten av Daniel Cole
Genre: Kriminalroman
Serie: Fawkes & Baxter (2)
Antal sidor: 414
Utgivningsdatum: 2019-03-28
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Arton månader har gått sedan de bestialiska trasdockemorden, men ärren finns kvar. Kriminalinspektör Emily Baxter på Scotland Yard har kallats till ett möte med agenter från FBI och CIA. Det har skett ett mord på Brooklyn Bridge och de vill koppla det till trasdockemorden. Ordet BETE är inkarvat på offrets bröst. Baxter tvivlar. Copycatmorden det senaste året har varit många och det finns ingen anledning att tro att det här skulle vara något annat än en copycat. Men när hon får veta namnet på offret, och när ett nytt mord inträffar i London nu med ordet MARIONETT inristat på kroppen blir Baxter tvärsäker.

Medan morden ökar i omfång och brutalitet på båda sidor om Atlanten försöker Baxter och hennes team hjälplöst komma ikapp. Deras enda hopp är att ta reda på vem BETET är menat för, hur MARIONETTERNA är utvalda och, viktigast av allt, vem det är som håller i trådarna.


Jag tror att den här serien kan vara något för mig, men jag har inte läst första delen.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Lögnen av Linwood Barclay
Genre: Thriller
Serie: Promise Falls (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-03-13
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
Den gigantiska skärmen på en drive-in-biograf kollapsar och fyra personer omkommer. När dottern till ett av offrena kontaktar privatdetektiven Cal Weaver för att utreda ett inbrott i hennes pappas hus hittar Cal ett dolt rum i huset. Ett rum där det otvivelaktigt har pågått mörka hemligheter. Men vad var det egentligen tjuvarna var ute efter?

Under tiden arbetar kommissarie Barry Duckworth med två tidigare mordfall som han tror är sammanlänkade eftersom offren har likartade, distinkta sår.

När ytterligare ett mord inträffar korsas Cals och Barrys vägar då de båda envetet driver sina utredningar vidare. Men frågan är om de kan leva med de sanningar och lögner som de kommer att upptäcka?


Första delen har jag i min läsplanering för mars.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Brudslöjan av Kamilla Oresvärd
Genre: Kriminalroman
Serie: Vargön (1)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-03-18
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Den unga Lisa-Marie hittas under mystiska omständigheter död på sin bröllopsnatt. Mona Schiller, en före detta domare som flyttat hem till Vargön efter många år utomlands, dras in i polisutredningen. När hon börjar nysta i fallet växer en helt ny bild av Lisa-Marie fram, och Mona inser att det lilla samhället döljer hemligheter som är större än hon någonsin kunnat ana.

Jag har inte läst något i hennes förra serie, men jag har förstått det som att de är bra. En ny serie är ju alltid intressant då.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Med ont fördrivas av Anna Tell
Genre: Kriminalroman
Serie: Amanda Lund (2)
Antal sidor: 352
Utgivningsdatum: 2019-03-21
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Amanda Lund har nyligen återvänt till posten som förhandlare och operatör inom Nationella insatsstyrkan efter sin föräldraledighet. Genast dras hon in i förvecklingarna kring ett fall med en försvunnen svensk polis, stationerad i Pristina, Kosovo. Samtidigt kör den före detta polisen Ellen Engwall en bil med okänd last genom Europa. Och i Sverige sörjer en man djupt och eftersträvar hämnd.

Jag var nyfiken redan på hennes förra bok, men den har jag inte läst.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

4 kommentarer:

 1. Hm, ja det finns verkligen ett ständigt flöde av nya böcker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men man ska nog vara glad för att det inte slutar komma nya böcker :)

   Radera
 2. Du lyckades sålla mycket bättre än mig :). Men jag blir lite rädd när det är så många jag vill läsa. Jag försöker ju verkligen bli av med ett gäng hyllvärmare i år men med månader som den här blir det tungt. De jag kommer läsa rätt snabbt är Louise Pennys bok, Ewa Klingbergs samt Magnus Jonssons.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju lite att ta igen i Louise Pennys serie, har bara läst de två första men tänkte läsa tredje till påsk. Den ska tydligen utspela sig då :) Magnus Jonssons serie har jag inte ens påbörjat, men första delen står här.

   Radera