torsdag 21 februari 2019

Hett i hyllan #184

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi håller oss i december 2015 ett tag nu.
Det här kan ha varit första året som Black Friday fanns i min värld och det blev en hel del böcker inköpta. Till min stora förvåning så är alla utom en fortfarande olästa (vi kommer alltså att vara kvar i december 2015 ett bra tag). Bland annat veckans bok; Gökens rop av Robert Galbraith. Eller J K Rowling som hon ju faktiskt heter.

Det här är första delen i en serie om Cormoran Strike och ska vara något slags deckare. Jag har hört både bra och dåligt om den här boken och serien, vilket så klart gör mig än mer nyfiken. Det har ju dock uppenbarligen inte hjälpt. Inte kan jag lägga till den på boktolvan heller, eftersom jag ju har läst annat av henne (pseudonymer kan ju inte räknas, väl?). Kanske Sist på serien kan vara ett alternativ? Läsa den vill jag ju.

Så här står det på baksidan:
När den berömda supermodellen Lula Landry möter döden då hon faller från sin snötäckta balkong, utgår polisen ifrån att det rör sig om självmord. Men hennes bror har sina tvivel och hyr privatdetektiven Cormoran Strike för att undersöka saken.

Strike är en krigsveteran med såväl fysiska som psykiska men, och hans tillvaro är kaotisk - han sover på en tältsäng på kontoret och lever på nudlar. Uppdraget ger honom visserligen en ekonomisk livlina, men personligen får han betala ett högt pris: ju djupare han tränger in i Lulas komplexa värld, desto mörkare blir den och desto närmare faran kommer han...

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Undrar om den här inte ligger oläst på läsplattan... Här är min
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/02/21/hett-i-hyllan-132/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också kommit dithän nu, att jag inte riktigt vet vilka böcker jag har...

   Radera
 2. Jag skulle vilja läsa den, tror jag. https://eggetbok.blogspot.com/2019/02/hett-i-hyllan-83.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att den kan vara bra. Eller hoppas mer kanske :)

   Radera
 3. Har läst den och blev lite besviken men i förhoppning om att nästa bok är bättre (och för att jag redan köpt den) så ska jag läsa den också Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/02/hett-i-hyllan-184.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt lyckats låta bli att köpa fler delar i alla fall :)

   Radera
 4. En bok/serie som jag vill läsa men inte hunnit till än.... en annan oläst är denna...

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/02/hett-i-hyllan-vecka-82019.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det där med de många böckerna och den lilla tiden...

   Radera
 5. Det här är en serie som verkligen passar mig. Nu har det varit en lång paus efter den tredje boken men nu verkar den fjärde ha kommit på engelska åtminstone.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag får ge den en chans. Snart :)

   Radera