onsdag 25 december 2019

Boktolva 2020

En av de riktigt bra utmaningarna som florerar i bokbloggosfären är Boktolvan, som har sitt ursprung hos enligt O. Den går ut på att läsa böcker av tolv författare som man ännu inte har läst någonting av. Jag har ytterligare ett krav, förutom att det ska vara en ny författare, så ska boken även finnas i min bokhylla. 2020 blir det något slags jubileum för det är tionde året jag kör den här utmaningen.

Bland böcker som jag räknar som hyllvärmare (köpta 2018 eller tidigare gäller för 2020) och som fortfarande är olästa hittar jag nära 200 nya författare. Det gjorde ju det hela lite mer komplicerat, men jag bestämde mig för att blanda de vanliga deckarna med böcker som kanske inte är vad jag brukar läsa.

Detta är de tolv nya författare och deras böcker som jag tänkt ge mig på nästa år:

Jessie Burton (Bekännelsen)
Valérie Tong Cuong (Mirakelverkstaden)
Julianne Donaldson (Blackmoore)
Lyndsey Faye (New Yorks gudar)
Candice Fox (Crimson Lake)
Taylor Jenkins Reid (Evelyn Hugos sju äkta män)
Sofia Lundberg (Ett frågetecken är ett halvt hjärta)
Ciarán McMenamin (Skintown)
Sylvain Neuvel (Sovande jättar)
Luiza Sauma (Kött och ben och vatten)
Maggie Stiefvater (Dödsritten)
Manda Scott (Förrädare)

Har du läst någon av dem? Vad tyckte du?

14 kommentarer:

 1. Det där ser verkligen ut som ett spännande gäng böcker. Mirakelverkstaden har jag läst och den tyckte jag riktigt bra om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det kan vara en bra blandning.

   Radera
 2. Hm, jag har inte läst en enda av dem! Men några står i hyllan olästa. Kan jag låna bilden för boktolvan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande! Så klart kan du låna bilden :)

   Radera
 3. Jenkins Reids bok var en mycket positiv överraskning! Så mycket bättre än väntat! Tong Cuongs bok gillade jag också. Burton och Scott ska jag också läsa snart. Lundbergs bok har jag funderat på att läsa. Annars är det okända titlar som det bli kul att läsa vad du tycker om!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog hört (mest) bra saker om alla tolv böckerna, men genrerna är ju lite blandade så det ska bli spännande att se hur det blir :)

   Radera
 4. 'Evelyn Hugos sju äkta män' har jag läst. Den var inte dum alls. Mirakelverkstaden står i hyllan sedan en längre tid. Den vill jag verkligen läsa men kommer visst aldrig till skott. Kaninen på omslaget till Burtons är jag helt kär i :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju väldigt många som läste och gillade Evelyn Hugos sju äkta män, då när den kom. Den känns inte alls som min genre, men ibland så har även jag fel :) Kaninen på omslaget är helt fantastisk!

   Radera
 5. Sovande jättar gillade jag jättemycket men dock var jag inte så förtjust i Evelyn Hugo (men smaken är ju som sagt delad... så känn dig inte rädd för att prova den) och Bekännelsen ser jag framemot att läsa gillade författarens Miniatyrmakaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju inte läst Miniatyrmakaren, även om jag vid flera tillfällen har varit nära att göra det :) Sovande jättar hoppas jag mycket på.

   Radera
 6. Jag gillade ”Evelyn Hugo”-boken. Gillar Sofia Lundberg, men tycker inte att just den titeln du valt är hennes bästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en annan av Sofia Lundberg också, men det kändes mer angeläget att läsa frågetecknet eftersom den är ett rec ex :)

   Radera
 7. Evelyn Hugos sju äkta män, Ett frågetecken är ett halvt hjärta och Sovande jättar har jag läst :) Gillade alla tre! Sovande jättar lyssnade jag på och på engelska, var riktigt bra ljudbok :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sovande jättar är nog den som jag är allra mest nyfiken på. Den låter spännande och intressant.

   Radera