onsdag 18 december 2019

Fullbordad utmaning 2019:3

Om man har en utmaning som går ut på att läsa klart/ifatt serier så finns ju alltid risken att man till slut blir utan. Det är kanske ingen överhängande risk utan egentligen mer teoretisk, men för att undvika det så fixar man ju så klart en utmaning som går ut på att börja läsa serier. Då specifikt den där serien som alla andra har läst och som alla andra pratar om. Bara för säkerhets skull alltså.

Förra året var första gången jag körde den här utmaningen och det blev så bra att jag gjorde Sist på serien? i år igen.

De här sex serierna läste jag första delen i:
Stefan Ahnhem (Fabian Risk)
Pernilla Ericsson (Erlagruppen)
Anna Lihammer (Carl Hell)
Yrsa Sigurðardóttir (Þóra Guðmundsdóttir)
Viveca Sten (Sandhamn)
Carlos Ruiz Zafón (De bortglömda böckernas gravkammare)

Tre serier, Fabian Risk, Erlagruppen och Þóra Guðmundsdóttir, passade mig väldigt bra och jag ska försöka att läsa efterföljande delar så fort det bara går (flera delar står redan i hyllan).

Jag vill inte säga att jag blev besviken på Sandhamn och Carl Hell, egentligen motsvarade de nog mina förväntningar, men de kändes inte lika rätt. I Viveca Stens serie har jag ganska många på läsplattan så den kommer jag att fortsätta med. Hur det blir med Anna Lihammers serie vet jag inte än, men det känns som att jag vill veta mer om Carl Hell.

Den enda serie jag med säkerhet (förmodligen) kan säga att jag inte vill fortsätta läsa är De bortglömda böckernas gravkammare. Vindens skugga funkade inte alls för mig. Tyvärr.

Två fyror, tre 3,5:or och en trea blir genomsnittet 3,58. Förra året låg det på fantastiska 3,8 så det blev lite sämre i år, men det är fortfarande väldigt bra.

6 kommentarer:

 1. bra, serier läser jag inte så ofta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Deckare verkar ju knappt vara fristående nu för tiden, då blir det så här :)

   Radera
 2. Imponerande! Svårt att ranka serier, men Pernilla Ericsons tycker jag är riktigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första boken var väldigt bra. Om jag kommer ihåg det så ska jag försöka läsa nästa del snart :)

   Radera
 3. Oj, jag har faktiskt läst alla dessa :). Bäst gillade jag Pernilla Ericsons och Anna Lihammers. Därefter kom Yrsa Sigurðardóttir. Jag har för mig att jag läst någon mer i hennes serie men att jag sen hade problem att få tag i dem eller om det var oreda i ordningen... Något var det men det går kanske lättare nu. Viveca Stens böcker har jag lyssnat på men har inte känt något sug efter de senaste. Stefan Ahnhem fungerade inte alls för mig på grund av huvudpersonen. Och Vindens skugga förstod jag aldrig det stora med. Men som alltid är det kul att höra din syn på böckerna och se om du fortsätter (om några år eller så) ;-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nog ordningen som var konstig med Yrsas serie. Där har bytts förlag och böckerna kom ut i knepig ordning. Jag var tvungen att kolla på isländska Wikipedia för att reda ut allt :)

   Ahnhems bok gillade jag mycket, men du har helt rätt om huvudpersonen. Pernilla Ericsons serie känns som ett måste att fortsätta läsa.

   Radera