torsdag 26 december 2019

Hett i hyllan #228

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Den andra olästa e-boken från mars 2016.
Önska kostar ingenting är andra delen i Sara Lövestams serie om Kouplan.

För exakt sex år sedan läste jag min allra första bok av Sara Lövestam och det gav mersmak. Min nästa bok blev första delen i serien om Kouplan, Sanning med modifikation, som jag läste våren 2018. Samtidigt som jag köpte den så köpte jag även Önska kostar ingenting. Då, 2016, hittade jag inte de efterföljande delarna som e-böcker (tror det har kommit sammanlagt fyra delar nu), men nu när jag tittade så fanns de faktiskt där. E-böcker räknas väl inte när man har köpstopp? De tar ju ingen fysisk plats...

Så här står det på baksidan:
Kouplan försöker samla hundra burkar om dagen. Pengarna han fick för sin privatutredning i höstas är slut nu, och hans annons på Blocket helt obesvarad. Flest burkar hittar han på Lidingö.

Jenny Svärd är borgarråd och allt utom lättlurad. Därför är det omöjligt att hennes älskarinna kan ha lurat henne på tvåhundra ­tusen kronor och sedan försvunnit spårlöst. Ändå har det hänt. Hon är förbannad och ytterst generad, och den enda som hör ­henne är killen som rotar i papperskorgen bakom henne.

Själv påstår han att han i själva verket är privatdetektiv.

Kouplans jakt på Jennys bedragerska leder honom till andra platser och nya sanningar. ”Hämnas”, är Jennys tydliga instruktion. Det visar sig vara lättare sagt än gjort.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

11 kommentarer:

 1. Jag läste den första i den serien men har inte läst de övriga. Förmodligen just för att jag inte äger dem... Och nej, jag tycker inte e-böcker räknas.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/12/26/hett-i-hyllan-176/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det snart måste vara dags att läsa resten, är ganska säker på att alla är lika bra. E-böcker räknas inte rent generellt, men de räknas när jag räknar olästa böcker för de ligger ju i bokprogrammet :)

   Radera
 2. Okänd bok för mig. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/12/hett-i-hyllan-228.html

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst Lövestam, men jag har ett par titlar i bokhyllan (Tillbaka till henne och Gruvan). Här är min: https://scyllashylla.blogspot.com/2019/12/hett-i-hyllan-28.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är övertygad om att alla hennes böcker är bra så läs :)

   Radera
 4. Här finns mitt bidrag denna vecka
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/12/hett-i-hyllan-vecka-52-2019.html

  SvaraRadera
 5. En författare som jag inte känner till. Här kommer min bok:
  https://lenasgodsaker.blogspot.com/2019/12/hett-i-hyllan-228.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har skrivit ganska många böcker.

   Radera
 6. Jag älskade hela serien om Kouplan men så älskar jag också allt Sara gör! Själv bjuder jag på ännu en klassiker räddad ur familje-bokhylle-rensning. Och så gnäller jag lite. https://bokdivisionen.wordpress.com/2019/12/26/hett-i-hyllan-of-mice-and-men/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara läst två av henne, men de har varit väldigt bra så det är lite märkligt att denna fortfarande är oläst.

   Radera