fredag 27 december 2019

Fullbordad utmaning 2019:4

I några år nu har jag insett att det här med att jag är beroende av serier är ett problem. Jag vet inte hur många jag följer och de har en tendens att inte bli färdiglästa. Trots att jag faktiskt gillar dem. Det kommer ju hela tiden nya serier... Alltså gör man en avsluta-serier utmaning!

Det här är femte året som jag har kört denna och det har fungerat över förväntan. I år ingick arton böcker och hela fjorton serier. Alla är nu lästa och det betyder att jag har lyckats avsluta fjorton olika serier (en sanning med modifikation eftersom inte mindre än tre av författarna bestämde sig för att släppa en ny bok just i år, i det fjärde fallet så handlar det om en översättning), men jag har bestämt att de räknas ändå. Det är de böcker som finns utgivna när utmaningen bestäms som gäller, annars blir det alldeles tokigt.

Böckerna jag läst är
Amanda Paller av Anna Karolina
#2. Står dig ingen åter
#3. Förlorat ansikte

Avdelning Q av Jussi Adler-Olsen
#7. Selfies

Ben Cooper & Diane Fry av Stephen Booth
#14. Bron
#15. På väg mot döden

Carter Blake av Mason Cross
#2. Den onde samariten

Ella Andersson av Elias Palm
#2. Causa mortis
#3. Memento mori

Emma Sköld av Sofie Sarenbrant
#6. Syndabocken

Fjällbackaserien av Camilla Läckberg
#10. Häxan

Fredrika Bergman av Kristina Ohlsson
#6. Syndafloder

Göran Borg av Mikael Bergstrand
#2. Dimma över Darjeeling
#3. Gurun i Pomonadalen

Harry Hole av Jo Nesbø
#11. Törst

Jim Clemo av Gillian Macmillan
#2. Under ytan

Karin Adler av Ann Rosman
#6. Vågspel

Passagen av Justin Cronin
#3. Spegelstaden

Robert Langdon av Dan Brown
#5. Begynnelse

Det har ju då kommit nya delar i serierna Avdelning Q, Harry Hole, Ben Cooper & Diane Fry och Emma Sköld. De två första finns redan i hyllan. I Booths serie finns det faktiskt ytterligare två delar, men som inte är översatta. Sarenbrants senaste kommer jag med all säkerhet att läsa. Någon gång.

Betygen har genomgående varit helt okej och ett genomsnitt på 3,72 får man väl se som ett bra resultat.

Det här är definitivt en utmaning som jag ska fortsätta med och det blir arton böcker även 2020, det verkar vara en lagom mängd.

2 kommentarer:

  1. Oj, vad många serier! Jag följer inte så många serier men någon gång då och då kan jag fastna för en serie och vilja läsa mer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag följer massor av serier. Det är lite av ett problem :) Etiketterna här nedanför säger att jag har 190 olika serier på min blogg...

      Radera