torsdag 5 december 2019

Hett i hyllan #225

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Minsann. Nu har vi äntligen kommit till den sista olästa från bokrean 2016.
Många är de gånger som jag har hört talas om Julie Otsuka. Därför, tror jag, fick När kejsaren var gudomlig ramla ner i min elektroniska varukorg.

Egentligen är det nog en av hennes andra böcker som jag har hört mest om, men den fanns inte på rean och då fick det bli den här. Även den här boken verkar handla om japanska kvinnors(?) umbäranden i USA, men här under andra världskriget. Efter Pearl Harbor. Den här borde nog läggas till i någon utmaning så att den blir läst.

Så här står det på baksidan:
Februari 1942. Solen lyser över Berkeley i Kalifornien. En kvinna stannar till utanför det lokala postkontoret, läser kallelsen som är uppsatt i fönstret och återvänder hem för att städa och packa. I likhet med tusentals andra japanska amerikaner - män, kvinnor och barn - har hon förvandlats till fienden, praktiskt taget över natten. Tillsammans med sin familj kliver hon på tåget som tar dem till ett interneringsläger i Utah. Där väntar barackerna, ökendammet, taggtråden och de många rädslorna.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Åh den är så bra!
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/12/05/hett-i-hyllan-173/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, nu blev jag ju lite sugen på att faktiskt läsa den :)

   Radera
 2. Den boken finns i min läslista. Jag läste hennes förra bok och den tyckte jag var bra.
  http://mosstanten.home.blog/2019/12/05/hett-i-hyllan-33-rida/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog bara hört bra saker om hennes böcker.

   Radera
 3. Jag har läst en annan bok av den författaren. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/12/hett-i-hyllan-225.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att jag också snart får en läst :)

   Radera
 4. Har hört mycket bra om hennes böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har jag också gjort. Massor av bra saker :)

   Radera
 5. Jag har läst Vi kom över havet och tyckte om den.

  Mitt bidrag denna vecka
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/12/hett-i-hyllan-vecka-49-2019.html

  SvaraRadera
 6. Den har jag faktiskt läst. Ett stycke samtidshistoria som jag var totalt okunnig om tills jag läste boken. "Vi kom över havet" har jag också läst. Gillade båda. Här är min: https://scyllashylla.blogspot.com/2019/12/hett-i-hyllan-25.html

  SvaraRadera