måndag 23 december 2019

Film: The knight before Christmas (2019)

Titel: The knight before Christmas
Originaltitel: The knight before Christmas
Genre: Komedi
Regissör: Monika Mitchell
Manus: Cara J Russell
Skådespelare: Vanessa Hudgens, Josh Whitehouse, Emmanuelle Chriqui, Jean-Michel Le Gal, Ella Kenion
Utgivningsår: 2019
Produktionsland: USA
Längd: 92 min
Serie: -
Såg den på Netflix 1 december 2019

Handling
En trollkäring förflyttar riddaren Sir Cole från 1330-talets England till dagens Ohio. Han har till juldagen att uppfylla sitt kall, ungefär en vecka. I sin jakt på vad det nu är så utsätts han för alla de moderniteter som vi ser som självklara.

Min kommentar
När december (alternativt första advent) kommer så får man titta på julfilm. Det är sedan gammalt. Jag är inte nödbedd. Av de fyra eller fem julfilmer som låg beredda på Netflix-listan så föll valet på The knight before Christmas. En av anledningarna är att jag helt enkelt är svag för ordlekar.

Det kan vara så att jag är svältfödd på feelgood, men jag bara älskar den här filmen. Den är otroligt charmig utan att bli för sötsliskig. Den håller sig stadigt på rätt sida gränsen. Allt känns bara varmt och fluffigt.

Josh Whitehouse gör den vilsekomna riddaren riktigt bra. Hans minspel är fantastiskt. Vanessa Hudgens, som spelar Brooke som får ledsaga Sir Cole, tar allt förvånansvärt bra för att vara på film. Hon blir varken hysterisk eller flamsig. Hon spelar med i det som hon tror är en man med vanföreställningar. Det blir en obetalbar humoreffekt. Både Sir Cole och Brooke känns äkta och är genuint roliga.

Det här är den bästa julfilmen jag har sett på väldigt, väldigt länge. Den är sanslöst rolig. Till och med sambon tittade hela tiden, utan att plocka fram vare sig padda eller mobil. The knight before Christmas är julmagi på hög nivå.Letterboxd hade den 2,3 i genomsnitt (beräknat på 7 116 betyg).
IMDb hade den 5,5 i genomsnitt (beräknat på 6 274 betyg).
Jag ger den 4,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan inte köpas än.

4 kommentarer:

 1. Hm. Jag började se den, men slutade för att jag tyckte den var så konstgjord. Kanske ska ge den en chans till då...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet ju inte hur länge du tittade, men jag tyckte den var fantastisk. Precis vad jag behövde :)

   Radera
  2. Nu har jag sett den :-D Den var bättre än jag tyckte först, men allt handlar ju om vilken stämning man är i. Och vad man behöver när man ser den.

   Radera
  3. Bra att du tyckte bättre om den i alla fall :) Jag älskade ju humorn och jag är ganska säker på att jag kommer att se den igen. Nästa jul kanske :)

   Radera