torsdag 12 december 2019

Hett i hyllan #226

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Bokrean är slut, men vi befinner oss fortfarande i mars 2016.
Och sedan aldrig mer av Cecilia Lindblad kom snälla Ulrica med en dag.

Precis som Ulrica är jag inflyttad till Skåne och jag gillar att läsa böcker som utspelar sig här. När hon erbjöd mig boken så var jag inte sen att tacka ja. Tyvärr är jag väldigt mycket senare med att läsa den. Detta är första delen i en serie om polisen Monica Blom och det har kommit åtminstone en del till. Om inte annat så borde jag läsa den för att veta om jag ska läsa andra delen...

Så här står det på baksidan:
För polisinspektör Monica Blom blir det en händelserik början på det nya jobbet när hon efter några år i Linköping flyttar tillbaka till sina gamla hemtrakter i södra Skåne. En man hittas död i en badhytt på stranden i Skanör. Kort därefter återfinns en kvinna mördad i sitt hem. Två fall som till en början verkar helt åtskilda men som visar sig ah kopplingar långt tillbaka i tiden. Medan Monica jobbar hårt både för att återknyta gamla kontakter och lösa sina första fall upptäcker hon att någon bevakar henne, och hon har sina misstankar om vem det är. Händelser i det förflutna påverkar de inblandade i utredningen, och Monica får all anledning att fundera på sitt beslut att flytta tillbaka.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

11 kommentarer:

 1. Kan vara spännande. Det där med två olika fall som så småningom visar sig hänga ihop är ju vanligt i deckare. Det är till och med så att vi läsare nästan vet att de hänger ihop från början. Annars skulle författaren inte ta med båda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju lite det som är det tråkiga nu, nästan alla deckare har ju en historisk tråd med ett brott som allt går tillbaka till. Inga överraskningar alls.

   Radera
 2. Har inte läst den där men har läst del 2 och den var OK. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/12/hett-i-hyllan-226.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju ändå lite lovande :)

   Radera
 3. Här kommer min: https://bokdivisionen.wordpress.com/2019/12/12/hett-i-hyllan-jag-ar-malala/

  SvaraRadera
 4. En deckar(serie) jag aldrig har hört talas om, men jag gillar ju deckare och kanske skulle se om denna är något för mig.

  Mitt bidrarag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/12/hett-ihyllan-vecka-50-2019.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog inte någon speciellt känd serie. Hade den inte utspelad sig i Skåne så hade jag nog också missat den.

   Radera
 5. Jag längtar faktiskt till havet i Skåne när jag ser omslaget. Mamma bor där nere, i nordvästra. Här är min: https://scyllashylla.blogspot.com/2019/12/hett-i-hyllan-26.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och för mig som gammal Västkustbo så finns det inget riktigt hav här nere i söder :)

   Radera
 6. Den tror jag inte jag alls hört talas om.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/12/12/hett-i-hyllan-174/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, den är nog egentligen väldigt lokal.

   Radera