måndag 23 december 2019

Film: Let it snow (2019)

Titel: Let it snow
Originaltitel: Let it snow
Genre: Komedi
Regissör: Luke Snellin
Manus: Laura Solon, Victoria Strouse, Kay Cannon, John Green (bok), Lauren Myracle (bok), Maureen Johnson (bok)
Skådespelare: Vanessa Hudgens, Josh Whitehouse, Emmanuelle Chriqui, Jean-Michel Le Gal, Ella Kenion
Utgivningsår: 2019
Produktionsland: USA
Längd: 92 min
Serie: -
Såg den på Netflix 6 december 2019Handling
En kylig julafton drar en snöstorm in över den lilla staden och för några av ungdomarna som bor där påverkar den allt från vänskap och kärlek till hela deras framtid.

Min kommentar
Julfilmstemat fortsätter. Den här gången föll valet på Let it snow, en film som tydligen bygger på tre noveller skrivna av tre olika författare (men de finns i samma bok). Jag har hört en hel del bra om de där novellerna så jag tänkte att filmen kanske kunde vara något också.

I början av filmen sitter jag som ett frågetecken. Här dyker det upp den ena människan efter den andra, utan att man får veta ens vad de heter. Än mindre hur de hör ihop. Jag visste knappt vem som var vem. Att hoppen mellan de olika karaktärerna sker med väldigt korta intervall underlättar inte. Det är nästan så att det märks att detta är tre olika noveller. Jag upplevde det som rörigt och det kändes som att jag hade missat en början på filmen. Det mesta ger sig efter ett tag, men detta gjorde mig nog lite avogt inställd.

Något som jag har extremt svårt för i film är de där oprovocerade sång- och dansnumren, som givetvis dyker upp även här. Är det ett krav för en julfilm? Julfilm förresten, jag får ingen julkänsla alls. Ingen julmagi överhuvudtaget.

Let it snow är inte helt utan charm, till vissa delar är den lite halvgullig och den bjuder på en del skratt. Jag hade dock velat se mer av Tin Foil Woman. Hon var den enda som var originell och som sticker ut.Letterboxd hade den 2,6 i genomsnitt (beräknat på 14 186 betyg).
IMDb hade den 5,8 i genomsnitt (beräknat på 9 320 betyg).
Jag ger den 3,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan inte köpas än.

6 kommentarer:

 1. Jag fick heller inte mycket julkänsla av den. Men jag har läst boken och även om de skiljer sig åt ordentligt, så gjorde det nog lättare för mig att hänga med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fattade absolut ingenting i början. Det är inte en bra start för en film. Det tog sig efter ett tag, men någon julfilm tycker jag inte att det är.

   Radera
 2. Den här tyckte jag om :-) Men jag är ju lite svag för sång- och dansnummer. Och så litade jag på att de skulle på något sätt beröra varandra såsmåningom. Berättelserna alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I början förstod jag knappt att det var olika personer. Var det inte några som var väldigt lika varandra? Jag älskar sång- och dansnummer, om det är en sådan film jag ser :)

   Radera
 3. Såg den häromkvällen, men tänkte mest på hur mycket den skiljde sig från boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så brukar jag också göra när jag har läst boken först :)

   Radera