måndag 27 juli 2020

Film: Dangerous lies (2020)

Titel: Dangerous lies
Originaltitel: Dangerous lies
Genre: Thriller
Regissör: Michael M. Scott
Manus: David Golden
Skådespelare: Camila Mendes, Jessie T Usher, Cam Gigandet, Sasha Alexander, Elliott Gould
Utgivningsår: 2020
Produktionsland: USA
Längd: 96 min
Serie: -
Såg den på Netflix 20 juni 2020

Handling
En kvinnlig vårdare ärver oväntat sin patients tillgångar, men hennes plötsliga rikedomar har byggts på mörka hemligheter och försätter henne i livsfara.

Min kommentar
Det här med att hitta veckans fredagsfilm blir bara svårare och svårare. Visst, det finns hur många filmer som helst att välja bland bara hos Netflix, men helt ärligt, de är sällan bra. I alla fall inte så där bra som man vill ha en film. Ibland är de faktiskt inte ens sevärda. Dangerous lies är en av de där lite nyare egenproduktionerna och nej, bra är den inte.

Manuset är ganska dåligt och då menar jag inte bara den något krystade dialogen. Hela historien känns krystad. Eller nej, inte historien, för upplägget är intressant och det börjar faktiskt bra. Sedan vet jag inte vad som händer. Vi kan börja med hela grundförutsättningen för hela filmen, Leonards död. Nej, det är ingen spoiler, det är det filmen handlar om. Jag förstår överhuvudtaget inte varför detta hamnade hos polisen. Han var en gammal man med sviktande hälsa och hemtjänst. Inga märken på vare sig fönster, dörrar eller kropp. Polisen måste vara synsk för det finns inga misstankar alls. Många händelser efter detta är helt tagna ur luften, de är inte förankrade i någonting. Reaktionerna på dessa händelser är ofta både underliga och ologiska.

Katie känns korkad/naiv/lättpåverkad och hennes man Adam är bara korkad. Och polisen Chesler är då synsk. Hon har ändå något att fundera över för hon får inte veta allt som tittaren får veta. För tittaren blir det överhuvudtaget inget mysterium. Allt är så förutsägbart och uppenbart att jag knappt ens vill kalla detta för en thriller.

Jag blir aldrig riktigt intresserad eller nyfiken av Dangerous lies, den skulle kunna vara så mycket bättre. Faktiskt med bara några få mindre ändringar.Letterboxd hade den 2,0 i genomsnitt (beräknat på 7 653 betyg).
IMDb hade den 5,2 i genomsnitt (beräknat på 11 382 betyg).
Jag ger den 2,5.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

4 kommentarer:

 1. Nej, det är verkligen inte lätt att hitta bra filmer. Eller TV-serier...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har gått lite inflation i dem och manusen är inte alltid bra.

   Radera
 2. Men vad synd, jag som tänkte du hade ett bra filmtips till mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se den ändå, den är ju bara 1,5 timme 🙂

   Radera