torsdag 30 juli 2020

Hett i hyllan #259

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och ännu en ur goodiebagen från Bokmässan 2016...
Även Det vi inte visste var lycka av Agnès Ledig är en helt okänd bok för mig.

Den där goodiebagen på feelgoodminglet var verkligen välfylld och egentligen är det konstigt att jag inte har läst fler av dem. I alla fall om man inte känner till att alla böcker från Bokmässan 2016 (plus ett helt gäng till) har legat i högar på ett helt annat ställe än bokhyllan för de har helt enkelt inte fått plats. Tyvärr är det lite ur syn ur sinne som gäller här. Nu har jag fått två nya bokhyllor och nu har i stort sett alla böcker fått flytta in där. Vilket gör att jag nu ser dem när jag glider framför bokhyllorna. Kanske kommer även denna att bli läst då.

Så här står det på baksidan:
Julie har sedan länge slutat tro på under. Hon sliter i kassan på stormarknaden och uppfostrar ensam sin lille son Lulu, som är det enda som ger hennes liv mening.

Men en särskilt dyster dag är det en kund som ler mot henne, där hon sitter och kämpar med gråten. Veckan därpå återkommer Paul, som den vänlige mannen heter, och bjuder ut henne på lunch. Julie har dåliga erfarenheter av män och är först skeptisk, men bestämmer sig sedan för att lita på honom och går med på att ses.

Trots att de är så olika och åldersskillnaden stor, finner de genast varandra. Och när Paul föreslår att hon och Lulu ska fly den grå vardagen och följa med honom till hans sommarhus i Bretagne, tackar hon efter viss tvekan ja. Det blir inledningen till en stark vänskap, och för Julie en ny tillvaro. Även Paul och hans son har haft en svår tid, men tillsammans upptäcker de att det även i den djupaste sorg kan finnas känslor av lycka.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

13 kommentarer:

 1. Det verkar vara en trivsam sommarhistoria av en fransk författare som jag inte visste fanns fast hennes böcker säljer stort, läser jag på nätet.
  http://mosstanten.se/2020/07/30/hett-i-hyllan-66-high-fidelity/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är egentligen usel på fransk litteratur och trots att jag om och om igen blir överbevisad så fortsätter jag att hävda att franskt inte är min grej 🙂

   Radera
 2. Många okända i den där goodiebagen. Så även denna...
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/07/30/hett-i-hyllan-206/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, välfylld med för mig okända böcker/författare.

   Radera
 3. låter som en läsvärd bok, jag har en Nobelpristagare:
  https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/07/public-library.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kan nog vara annorlunda. Det är inte ofta som män och kvinnor bara är vänner i böcker...

   Radera
 4. Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/07/hett-i-hyllan-vecka-31-2020.html

  SvaraRadera
 5. Min hyllvärmare finns här https://bokslut.blogspot.com/2020/07/hett-i-hyllan-259.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt länk här https://boklysten.blogspot.com/2020/07/hett-i-hyllan-259.html

   Radera
 6. Den har jag också som hyllvärmare! Köpt på loppis jag minns inte när...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag hade aldrig ens hört talas om den när jag fick den 🙂

   Radera
 7. Ja jösses vad många böcker du fick i din goodiebag! Jag har min tredje bok på feministtemat idag: https://bokdivisionen.wordpress.com/2020/07/30/hett-i-hyllan-darfor-ar-jag-inte-feminist/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var väldigt välfylld och jag har varit gräsligt dålig på att läsa dem.

   Radera