torsdag 2 juli 2020

Hett i hyllan #255

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu mer från Bokmässan 2016...
Tills något annat tar vid av Agneta Vorberg vet jag egentligen inget om.

Det var väldigt många böcker i goodiebagen på feelgoodbubblet och även denna kommer därifrån. Jag är inte säker på att jag tycker att den låter som en feelgood, men jag är nog inte helt hundra på vad som är definitionen på den genren. Förutom den uppenbara då, att man ska må bra av den. Då känns inte beskrivningen som att den riktigt passar. Nåväl, ena delen av historien verkar utspela sig på landet utanför Göteborg. Det kan ju vara något.

Så här står det på baksidan:
Kristin och Marie lever två helt olika liv i varsin del av landet. Trots att de är systrar har de ingen kontakt med varandra. Gemensamt för dem båda är drömmen om en förändring.

Kristin är advokat och gift med den framgångsrike stjärnadvokaten Johan Adelsten. De bor i centrala Stockholm och har två små döttrar. Kristin liv kantas av lyxiga middagar och glamorösa fester. När hon förväntas bli delägare i advokatbyrån hon arbetar på inser hon att hon egentligen vill göra något helt annat. Något som hennes svärmor med alla medel försöker stoppa. Svärmor Brita är en kvinna som snärjt sig själv i sociala konventioner och överklassens obehagliga boja. Att Kristin vill dreja och inte vara advokat är något som helt övergår Britas förstånd.

Marie är gift med Håkan och bor i ett renoveringsobjekt på landet utanför Göteborg. Hon arbetar som barnskötare men vill skola om sig till ekonom. Motvilligt inser hon att hennes äktenskap knakar rejält i fogarna. Frågan är om hon vill få ordning på förhållandet eller vill lämna Håkan. Dessutom bär hon på en djup sorg och saknad.

Båda gör en inre resa mot själslig tillfredsställelse – så svår på grund av omgivningens förväntningar och krav. Omständigheterna gör att systrarna till slut träffas. Något de inte är beredda på.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

11 kommentarer:

 1. Verkar vara ett spännande upplägg, tycker jag, men det beror naturligtvis på hur det är skrivet om det blir bra eller inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan bli antingen bu eller bä.

   Radera
 2. Ännu en gång ...
  http://mosstanten.se/2020/07/02/hett-i-hyllan-62-en-liten-bok-om-ondska/

  SvaraRadera
 3. Fullständigt okänd bok för mig! Säger som Mösstanten, det kan ju vara bra'https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/07/02/hett-i-hyllan-202/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade heller aldrig hört talas om den innan den dök upp i goodiebagen 🙂

   Radera
 4. Känner igen omslaget på den där boken men har inte läst den. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/07/hett-i-hyllan-255.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då visste du mer om boken än jag 🙂

   Radera
 5. Inget jag läst. https://eggetbok.blogspot.com/2020/07/hett-i-hyllan-107.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den verkar inte vara speciellt känd.

   Radera
 6. Jag gillar feelgood men den där låter lite nja i mina öron. :) Jag har nog också en rätt okänd hyllvärmare idag, den finns inte översatt i alla fall: https://bokdivisionen.wordpress.com/2020/07/02/hett-i-hyllan-idaho/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror egentligen inte att den är något för mig, men det händer faktiskt att även jag har fel 😁

   Radera