torsdag 16 juli 2020

Hett i hyllan #257

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en från Bokmässan 2016...
Genom paradiset på en spikmatta av Jannice Eklöf är ännu en okänd bok som fanns i goodiebagen på feelgoodsminglet.

Jag är nog egentligen osäker på om det här är en bok för mig. Det här med nyblivna mammor och den perfekta ytan som man visar utåt... nej, det är jag inte så glad i. Nu verkar ju denna vara skriven lite ur det andra perspektivet, så att säga. Jag måste i alla fall erkänna att jag blir mer och mer sugen på den där feelgoodhögen.

Så här står det på baksidan:
Den hetsiga och ocensurerade Stella känner att hennes liv som nybliven mamma inte riktigt blivit som hon tänkt sig. Såriga bröstvårtor, sömnbrist, känslor av otillräcklighet och så sambon Magnus som retar gallfeber på henne. Hon ser därför extra mycket fram emot den första mammaträffen på BVC där hon kan få dela samma upplevelser. Sist in i rummet möts hon av en samling perfekta uppenbarelser till mammor. Är de klonade? Träffen hon haft så höga förväntningar på blir ett totalt fiasko.

Stella behöver ventilera sin tankar och startar därför en anonym blogg. När hon förstår att hennes egen mamma är en av dem som flitigt kommenterar blogginläggen får hon en chock. Det visar sig att mamman har ruvat på en hemlighet under hela Stellas liv. Kaoset är ett faktum.

Livet blir inte lättare av att en av de andra kvinnorna i mammagruppen hyser ett oförklarligt agg mot henne och ger märkliga kommentarer om en "Magnus". Dramatiken ökar ytterligare när det visar sig att Magnus samtidigt börjar få hemliga sms. Döljer han något, har det ett samband?

Med hormonerna rusande i kroppen tvingas Stella inse att den första tiden som mamma blir långt mer omtumlande än hon någonsin kunnat föreställa sig.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Helt okänd bok! Jag hade väldigt otrevliga upplevelser i vår föräldragrupp så jag kan inte känna att jag lockas ;-) Men den kan ju vara bra...
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/07/16/hett-i-hyllan-204/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte alls svårt att tro att det kan vara otrevligt i en föräldragrupp. Om det liknar det man kan läsa i sociala media så kan det vara förfärligt.

   Radera
 2. Provar igen. Nu verkar det funka.
  http://mosstanten.se/2020/07/16/hett-i-hyllan-64-the-animal-lovers-book-of-beastly-murder/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas blogger sköter sig i fortsättningen 🙂

   Radera
 3. Den boken känner jag inte till. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/07/hett-i-hyllan-257.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade heller aldrig hört talas om den.

   Radera
 4. Gillar omslaget på boken.

  SvaraRadera
 5. Intressant bok det där, vet inte om jag är intresserad av den dock.
  här är mitt bidrag för denna vecka
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/07/hett-i-hyllan-vecka-29-2020.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer alldeles säkert att läsa den. Någon gång.

   Radera
 6. Jag tror aldrig jag gick i någon föräldragrupp. Varken före eller efter någon av förlossningarna. Innan hann jag aldrig (har två prematurer) och efteråt tog jag med mig barnen ut med hunden istället. Hoppas jag inte traumatiserade dem. :) Jag har en feministisk klassiker idag: https://bokdivisionen.wordpress.com/2020/07/16/hett-i-hyllan-till-forsvar-for-kvinnans-rattigheter/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det är omöjligt att bli traumatiserad av att vara ute med hunden. Förutsatt så klart att det inte händer något som inte ingår i promenad. Mycket nyttigare än föräldragrupp 🙂

   Radera