torsdag 23 juli 2020

Hett i hyllan #258

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och ännu en från Bokmässan 2016...
På andra sidan gatan av Anne Liljeroth låg också i den välfyllda goodiebagen på feelgoodbubblet.

Den här boken verkar inte höra ihop med de andra två jag har om grannarna på Smedjegatan. Jag vet inte om denna heller låter speciellt mycket feelgood, men det är ju svårt att veta innan man har läst. Genredefinitioner är ju lite luriga, dessutom. Jag har nu fyra böcker av Anne Liljeroth i hyllan och har inte läst en enda av dem eller henne. Bot och bättring! Nu är bara frågan vilken jag ska börja med.

Så här står det på baksidan:
Alex och Gabriella är varandras allt – men också varandras motsatser. Han kom till Sverige som vuxen, hon är född här. Han är nästan femtio, hon har ännu inte fyllt trettio. Han är ödmjukt tacksam för alla dagar de får tillsammans, hon vill visa världen att det är de två för alltid.

När flyktingförläggningen där Alex arbetar plötsligt ska säljas kommer han i kontakt med Gabriellas mor, tillika biskop i staden. Hon är intresserad av att driva verksamheten vidare i kyrkans regi, men Alex brottas med Gabriellas mycket infekterade relation till modern. Sviker han Gabriella om han samarbetar med hennes mor? Riskerar han kärleken? Gabriella ser hellre att entreprenören Anders Månsson, en man med ett inte helt skrupelfritt förflutet, tar över.

Ovetande om varandras planer kämpar de på varsitt håll för att förläggningen ska få finnas kvar. Hur påverkas kärlek av omgivningens blickar? Hur tunga påfrestningar klarar en relation av? Hur vet man vad ens uppgift i livet är, och hur vet man om man ens är på rätt plats?

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

11 kommentarer:

 1. verkar som en läsvärd bok, mitt bidrag:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/07/om-tradgardar-av-simon-irvine.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här beror det nog mycket på hur den är skriven.

   Radera
 2. Man kan ju undra om ett kärleksförhållande klarar att de två har så olika förhållningssätt. Och det är väl det som driver handlingen framåt förstås.
  Här är min mycket dystra hyllvärmare:
  http://mosstanten.se/2020/07/23/hett-i-hyllan-65-mortality/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan nog vara svårt, men eftersom boken låg i en feelgood-goodiebag så får de säkert varandra på slutet och alla hinder undanröjs på något magiskt sätt. Nej, jag vet ju inte, nu gissar jag bara 🙂

   Radera
 3. Känner inte till den boken. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/07/hett-i-hyllan-258.html

  SvaraRadera
 4. Det här är en författare som jag sneglat på, men inte läst något av.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/07/23/hett-i-hyllan-205/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har ju gjort lite mer än sneglat på hennes böcker, men jag har fortfarande inte läst något av henne.

   Radera
 5. Här finns mitt bidrag
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/07/hett-i-hyllan-vecka-30-2020.html

  SvaraRadera
 6. Jag tycker Hoi förlag är lite ojämna, en del böcker är trista medan andra är riktigt bra! Här är min heting: https://bokdivisionen.wordpress.com/2020/07/23/hett-i-hyllan-man-forklarar-saker-for-mig/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag håller med. Jag har läst en hel del böcker från Hoi och man vet aldrig vad man får.

   Radera