torsdag 27 augusti 2020

Hett i hyllan #263

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

En trio från Bokmässan 2016.
Jag har hört så otroligt mycket bra om serien om Alexia Tarabotti av Gail Carriger och på Bokmässan hittade jag alla tre, eller i alla fall de som jag trodde var alla tre; Själlös, Chanslös och Hemlös.

Jag var riktigt glad över det här klippet för jag fick dem för 25 kronor styck. Alltså 75 kronor för allihop. Jag såg så mycket fram emot att läsa dem. Sedan fick jag veta att det finns en fjärde del. En fjärde del som inte är översatt. Det är inte första gången det här händer och jag undrar lite över hur förlagen tänker. I alla fall, jag tappade helt lusten att läsa. Vi får se hur det går, om de blir lästa någon gång.

Så här står det på baksidan av första delen:
Att vara Alexia Tarabotti i det viktorianska London är inte det lättaste. För det första har hon ingen själ. För det andra är hon redan tjugofem år och fortfarande ungmö, ett faktum som inte blir bättre av att hon är rejält kurvig, frispråkig och, värst av allt, halv­italienska. Men detta är bara början på Alexias problem. Döda vampyrer, alldeles för stiliga varulvar och hemliga sällskap är snart vardagsmat och frågorna hopar sig: Är hennes själlösa förmågor verkligen en tillgång? Vem är fienden egentligen? Och viktigast av allt: Finns det te?

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

19 kommentarer:

 1. Minns att den här syntes mycket då på bloggar
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/08/27/hett-i-hyllan-210/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var många som läste och gillade.

   Radera
 2. Serien verkar kunna vara rolig. Men jag undrar: Gör det så mycket om du bara läser del 1~3? För det är väl del 4 som fattas?
  http://mosstanten.se/2020/08/27/hett-i-hyllan-70-a-room-full-of-bones/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det är ju lite som att börja se en film och stänga av när det är en halvtimme kvar 😲 Jag vill ju veta hur det slutar.

   Radera
  2. Jaha, det är en sån serie.

   Radera
  3. 😲 Är inte alla det? Eller för mig är nog all det 😁

   Radera
 3. Jag har läst dem, och de är bra, jag minns inte om jag tänkte så mycket att det saknades avslut då jag hade läst klart dem. Men sen fick jag ju reda på att det finns en del 4 och även en del 5, så de har jag nu köpt på engelska och tänker väl läsa snart, men det har inte blivit av än, de finns med i någon tidigare hett i hyllan på min blogg.
  Men dagens bidrag från mig finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/08/hett-i-hyllan-vecka-35-2020.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag inte vetat att det finns fler delar så hade jag kanske inte tänkt på det, men nu vet jag ju och då blir det jobbigt.

   Radera
 4. Jag läste och fullkomligt ÄLSKADE de tre första böckerna i serien när de kom ut på svenska för några år sedan, men kom helt och hållet av mig när resterande böcker i serien inte blev översatta. Supertråkigt såklart, men nu är det nog verkligen på tiden att jag beställer hem dem på engelska istället. Tycker absolut att du ska ge dem en chans, för böckerna är riktigt bra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir så otroligt less på det för jag vill verkligen inte läsa på engelska. Allt jag läser på jobbet är på engelska så det blir för likt.

   Radera
 5. Har lästoch gillat dem och tänkte fortsätta serien på engelska men än så länge har jag inte hunnit med det. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/08/hett-i-hyllan-263.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se hur jag gör med detta. Hade eventuell kunnat tänka mig att läsa på engelska, men de finns inte på Storytel och köpa dem vill jag inte.

   Radera
 6. Jag var ganska sugen på att läsa de här när de var överallt på olika bloggar där ett tag. Men jag skaffade dem aldrig och nu kommer jag nog inte läsa dom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag verkligen skulle kunna gilla dem, de verkar ha den humor som passar mig.

   Radera
 7. Har de två första böckerna och har faktiskt läst första. Men jag blev också besviken på att man inte översatt alla. Det är två som bara finns på engelska Heartless och Timeless.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag vetat att det finns två oöversatta så hade jag nog inte köpt dem. Tror jag.

   Radera
 8. Glömde länka till mitt inlägg: https://lenasgodsaker.blogspot.com/2020/08/hett-i-hyllan-v-35-2020.html

  SvaraRadera
 9. Själlös har jag läst och tyckte om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det finns en väldigt stor chans att jag kommer att gilla.

   Radera