torsdag 20 augusti 2020

Hett i hyllan #262

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

En till från Bokmässan 2016.
Den sista olästa från goodiebagen jag fick på feelgoodbubblet blir Jag tror jag älskar dig av Allison Pearson.

Inte heller den här boken kände jag till innan jag hittade den i goodiebagen. Den låter ju faktiskt som att den kan vara lite kul. Trots att David Cassidy inte hörde till mina idoler när jag var ung. Det skulle ju dock kunna tyda på att Petra är i min ålder och det är alltid kul att läsa om människor som man, kanske, har lite mer gemensamt med än de där som böcker ofta tenderar att handla om.

Så här står det på baksidan:
Petras mamma dör och och hennes man träffar en ny, yngre kvinna och det under samma vecka. Inte konstigt då att någonting brister inom Petra när hon i mammans garderob hittar ett brev. Ett brev som säger att Petra som 13-åring vann en träff med sin stora idol David Cassidy. Ett brev som hennes mor undanhållit henne i alla år.

Petra bestämmer sig för att kräva in sitt pris. Att tidningen som lottade ut vinsten inte finns kvar bekymrar henne inte hon ska träffa David Cassidy!

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

11 kommentarer:

 1. En man som börjar med ett nytt förhållande samma vecka som ens mamma dör - en sån man är inte mycket att ha, skulle jag säga. Men jag antar att huvudpersonen i boken hittar en bättre till slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag skulle nog säga att han väl kunde ha lugnat sig lite. Det känns lite känslokallt.

   Radera
 2. Helt okänd bok för mig. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/08/hett-i-hyllan-262.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade heller aldrig hört talas om den innan 🙂

   Radera
 3. Här är mitt bidrag för denna vecka
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/08/hett-i-hyllan-vecka-34-2020.html

  SvaraRadera
 4. Har aldrig hört talas om den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite förvånad över att det fanns så många för mig helt okända böcker i den där goodiebagen.

   Radera
 5. Märkligt, jag kommenterade ju här i morse? Jaja, jag har läst och gillat den här. Fast min stora ungdomsidol var lillebror Shaun Cassidy :-)
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/08/20/hett-i-hyllan-209/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så konstigt. Kollade bland spamen, men där fanns inget. Shaun Cassidy ja, det minns jag att många hade posters med honom. På mina väggar satt det dock andra 🙂

   Radera
 6. Det där måste ha varit världens mest välfyllda goodiebag! Herregud vad böcker den innehöll. Jag har en utgallrad ungdomsbok den här veckan: https://bokdivisionen.wordpress.com/2020/08/20/hett-i-hyllan-berattelsen-om-sverige/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, innehållet i den fyllde hela min resväska på egen hand. Här har ju dessutom bara de som är olästa dykt upp.

   Radera