torsdag 13 augusti 2020

Hett i hyllan #261

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en ur goodiebagen från Bokmässan 2016.
Julie Cohens Drömmar, dårskap och en kär liten sak hade jag nog heller aldrig hört talas om förrän jag fick den.

Om jag har förstått det rätt så är Julie Cohen ganska känd och framför allt omtyckt. När jag kollar upp hennes böcker på Goodreads så har de ett ganska högt betyg där. Vilket ju inte är samma sak som att jag kommer att gilla denna när jag väl läser. Just det här temat är inte heller en favorit och ett som jag har ganska svårt att relatera till. Vi får helt enkelt vänta och se.

Så här står det på baksidan:
Ben och Claire har försökt få barn i många år. När Claire äntligen blir gravid men snart får missfall, orkar hon inte kämpa mer. Hon tror att hon kan bli lycklig utan att bli förälder. Men Ben känner inte som hon, hans största dröm i livet är att bli pappa. Så när hans bästa kompis Romily under en blöt kväll på krogen kläcker den briljanta idén att hon kan föda barnet åt dem, tycker Ben att förslaget är så fantastiskt att han inte frågar sig vad som ligger bakom hennes erbjudande.

För Romily och Claire är varandras motsatser ifråga om allt, förutom en liten sak: båda älskar Ben. När testet visar positivt, befinner sig då de blivande föräldrarna nio månader bort från bebislycka, eller från en total katastrof?

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Den var min hett i hyllan 119. Är lite skeptisk...
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/08/13/hett-i-hyllan-208/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig väldigt skeptisk till om denna verkligen är något för mig. Den är ju inte heller så tunn att man liksom kan chansa.

   Radera
 2. Man antar väl bara ett sådant förslag om man har försökt länge. Men det får vara mycket bra skrivet om jag ska köpa det.
  http://mosstanten.se/2020/08/13/hett-i-hyllan-68-ulysses/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl sällan det är en bra lösning att använda en vän till sådant.

   Radera
 3. Låter inte som en bok jag skulle uppskatta. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/08/hett-i-hyllan-261.html

  SvaraRadera
 4. boken har fått vänta ett par decennier i bokhyllan:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/08/sangen-fran-ogura.html

  SvaraRadera
 5. Tror inte jag skulle fastna för den boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns inte riktigt som ett tema för mig.

   Radera
 6. Mitt bidrag denna vecka finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/08/hett-i-hyllan-vecka-33-2020.html

  SvaraRadera
 7. Jag tyckte omslaget var väldigt mysigt i alla fall! Min hyllvärmare är här: https://bokdivisionen.wordpress.com/2020/08/13/hett-i-hyllan-norra-latin/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när jag bara tittade på omslaget så såg det väldigt mysigt ut, men beskrivningen av boken lockar mig inte alls.

   Radera