onsdag 26 augusti 2020

Kommande böcker september 2020

Det är löjligt många böcker som lockar mig bland septembersläppen. Och så verkar det börja vara dags för de där jul-feelgood-böckerna också.

Oskuld och oleander av Kerstin Bergman
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2020-09-02
Förlag: Southside Stories

Från Bokus
Iris Bure återhämtar sig som bäst från ett stort svek när dödsbudet kommer: Faster Irma har gått bort. Efter sig lämnar hon Iris barndomshem, huset på Ekerö. Med några semesterveckor till godo erbjuder sig Iris att röja upp och återvänder till platsen där hon växte upp. Men det som börjar som en enkel flyttstädning får snart mörkare karaktär. Vem var egentligen hennes faster? Vilka hemligheter bar hon på? Rum för rum, låda för låda, kartong för kartong gräver sig Iris in i historien. Oförklarliga minnen från barndomen kommer upp till ytan och när forne bästisen Jonas åter kommer in i hennes liv får jakten på sanningen fastare form. Vad hände egentligen med lekkamraten Nina som försvann? Med grannens svarta labrador som kom på avvägar strax därpå? Vem gräver i trädgården på nätterna? Och vill någon över huvud taget att sanningen kommer fram?

Kerstin Bergman? Henne har jag lyssnat på i olika bokprat. Intressant!Mitt hemliga liv av Jenny Fagerlund
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 327
Utgivningsdatum: 2020-09-03
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Hur väl känner vi våra närmaste?

När Moas farmor går bort visar det sig att Moa har fått ärva hennes lägenhet på Södermalm i Stockholm. Inte nog med det, ansvaret för farmoderns kungspudel Iris har också landat på hennes axlar.

Lägenheten är sliten och fylld med gamla möbler och den sörjande hunden vill inte äta. Moas första tanke är att sälja lägenheten och ge Iris ett nytt hem. Men det som börjar som ett bekymmer blir snart hennes hemliga tillflykt. Sakta går det upp för Moa att det liv hon lever med pojkvännen Ruben egentligen går ut på att anpassa sig efter honom. I lägenheten börjar hon bygga upp ett eget liv, det liv hon egentligen vill leva, långt från andras krav.

Samtidigt dyker det upp brev och ledtrådar som visar en helt annan bild av farmodern än den Moa känt till. Snart inser hon att hon inte är den enda med hemligheter.


Jag behöver mer feelgood i mitt liv och svenskt brukar alltid gå hem.Öga för öga av Jenny Rogneby
Genre: Kriminalroman
Serie: Leona (5)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2020-09-03
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Leona Lindbergs pappa är försvunnen. Hon tillåts inte utreda fallet utan sätts på ett annat ärende, där en taxichaufför hittats grovt misshandlad och bunden i ett dike. I samma veva lockas två unga tjejer av spänningen i att utforska nätets allra farligaste och mörkaste vrår - Darknet. Där blir de vittnen till en mycket otäck händelse som tycks ha kopplingar till Leona. När Leona nystar i sin fars försvinnande rullas en skakande familjehemlighet upp. Samtidigt pressas hon hårt då hon själv misstänks för lagbokens allvarligaste brott.

Lite skämmigt är det att jag fortfarande inte har börjat läsa den här serien.Arvtagaren av Camilla Sten
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 434
Utgivningsdatum: 2020-09-17
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Eleanors mormor Vivianne mördas. Hon ser mördaren springa från brottsplatsen, men är kliniskt ansiktsblind och när polisen ber henne beskriva mördaren kan hon inte.

Vid bouppteckningen får Eleanor veta att hennes mormor lämnat efter sig en stor herrgård - en herrgård hon aldrig tidigare hört talas om. Tillsammans med sin sambo, sin moster och en advokat åker hon dit en helg för att bekanta sig med sitt arv. Men huset hennes mormor aldrig berättat om döljer flera hemligheter.

Ju mer Eleanor gräver i det förflutna, desto fler frågor väcks. Vem var Vivianne egentligen? Vem kan ha velat döda henne? Och varför ville hon hålla den märkliga herrgården hemlig?

Eleanor söker desperat efter sanningen, men det är någon som verkar vilja hindra henne från att finna den.


Camilla Sten har jag haft ögonen på ganska länge nu, men har ännu inte kommit till skott.Illvilja av Jørn Lier Horst
Genre: Kriminalroman
Serie: William Wisting (oklart vilken del)
Antal sidor: 352
Utgivningsdatum: 2020-09-17
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Ett kallt fall värms upp igen när en ung kvinna hittas mördad i skogen. Hon har mördats på ett sätt man känner igen från seriemördaren Tom Kerr. Men Kerr tjänar sitt fjärde år bakom galler och kan omöjligen ha begått brottet. Allt pekar istället på mannen som pressen kallar Den andra - Kerrs aldrig hittade medhjälpare.

Adrian Stiller på Kripos, avdelningen för äldre och olösta fall, förbereder en rekonstruktion där Kerr ska leda polisen till kroppen efter en kvinna han säger sig ha mördat. Graven ligger i Eftang, i Wistings polisdistrikt, och det är han som sätts att ansvara för säkerheten. Wistings dotter Line får uppdraget att dokumentera allt. Men rekonstruktionen går fruktansvärt fel och när Kerr flyr blir Wisting syndabocken.


Den här serien är jag egentligen tveksam till om jag någonsin vågar mig på att läsa. Utgivningen är helt galen. Det svenska förlaget påstår att detta är tredje delen. Författaren påstår att det är fjortonde delen...Änkorna av Pascal Engman
Genre: Kriminalroman
Serie: Vanessa Frank
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2020-09-21
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
En manlig polis hittas mördad på Gärdet och bara minuter från brottsplatsen upptäcks ytterligare ett offer, en ung kvinna av okänd identitet. Dubbelmordet leder polisinspektör Vanessa Frank in på en snårig utredning som visar sig bli mer personlig än hon någonsin kunnat ana. När spåren allt eftersom börjar peka mot IS är skräcken ett faktum.

Samhällets rädsla för terrorbrott ökar samtidigt som terrornätverken blir bättre på att verka i det dolda. Och när sorgens förmåga att föra samman människor omvandlas till en effektiv drivkraft att hämnas, kan konsekvenserna bli förödande.


Jag vill väldigt gärna läsa något av Pascal Engman. Någon gång kommer jag att göra det.Vargasommar av Hans Rosenfeldt
Genre: Kriminalroman
Serie: Haparanda (1)
Antal sidor: 384
Utgivningsdatum: 2020-09-24
Förlag: Norstedts

Från Bokus
En död varg. En blodig gänguppgörelse. En kvinnlig lönnmördare. På ett par dygn vänds tillvaron upp och ner i Haparanda och polisen Hannah Wester förstår att detta inte blir en sommar som alla andra.

En varg hittas med rester av en människa i magen. Den avlidne tycks ha överlevt en blodig massaker i Finland. Hur och varför hamnade han i skogen utanför Haparanda? Polisen måste vända på alla stenar för att ta reda på vad som hänt. Tiden är knapp, det finns andra som är minst lika intresserade. Som ryska Katja.

Plötsligt blir den lilla gränsstaden platsen för en kedja av brutala händelser som är värre än något Hannah Wester och de andra vid Haparandapolisen kunnat föreställa sig.


Jag har ju läst alla delar om Sebastian Bergman så något nytt av Hans Rosenfeldt kan vara på sin plats.Kungariket av Jo Nesbø
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2020-09-25
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Roy är en mekaniker som lever ett enkelt liv uppe i bergen. Men friden störs när hans lillebror Carl återvänder till barndomstrakterna med en ny fru och högtflygande planer. Carl är en entreprenör och vill bygga ett stort hotell för att återuppliva bygden, men hemligheter från brödernas barndom gör sig snart påminda. Roy har alltid skyddat Carl, men kanske har lillebror gått för långt för att Roy ska kunna hjälpa honom denna gång. Ska han ta vara på sin broder??

Jo Nesbø behöver ingen förklaring alls.Den första frosten av Anna Kuru
Genre: Thriller
Serie: Kriuna-serien (1)
Antal sidor: 374
Utgivningsdatum: 2020-09-28
Förlag: Modernista

Från Bokus
Allis kan inte glömma det flämtande ljudet av hur hans lungor töms på luft. Så fort hon blundar på kvällen ser hon hans kropp, inklämd under bilens rostiga underrede på verkstaden i Kiruna. Hon hör det ödesdigra ljudet från domkraften innan allt faller: Det förvridna ansiktet. Blodet som droppar när ambulanspersonalen bär ut honom.

I ett försök att komma undan det plågsamma minnet tar Allis sin tillflykt till en ensligt belägen stuga i de norrländska fjällen, där hon ser fram emot att få vara ensam och återhämta sig. Men det finns en annan stuga i trakten. Där bor Jonas, som försöker läka såren efter sitt spruckna förhållande. Och samtidigt har en man vid namn Raumo lämnat Helsingfors för att fjällvandra i Sverige.

När dessa tre livsöden stegvis vävs ihop och fjällsommaren går mot sitt slut befinner sig Allis i en långt farligare situation än hon någonsin kunnat föreställa sig.


Jag brukar gilla böcker som utspelar sig uppe i norr. En debut är det också, det är alltid spännande.Marvatten av Ann Rosman
Genre: Kriminalroman
Serie: Karin Adler (7)
Antal sidor: 422
Utgivningsdatum: 2020-09-29
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
1867 totalförstörs flera kvarter i Marstrand av en våldsam brand. Många familjer ställs på bar backe. Johanna, som för en tid sedan kommit som ung piga till Marstrand för att arbeta hos den ogifte guldsmeden, är en av de drabbade. Men var branden en olyckshändelse?

Till samma plats flyttar Lotta nästan hundrafemtio år senare för att driva ett hotell. Kriminalinspektör Karin Adler har nyligen fått sitt första barn och är föräldraledig. Hemma i Marstrand blir hon bekant med Lotta. Samtidigt kopplas Karins poliskollegor, Robert och Folke, in på en arbetsplatsolycka. En matros har omkommit på ett lastfartyg. Eller ligger det ett brott bakom dödsfallet? Och är alla de övningar som Sjöfartsverket gör med sin räddningshelikopter verkligen slumpmässiga?


Åh, äntligen! Som jag har väntat.Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan av Annie Darling
Genre: Feelgood
Serie: Bokhandeln för ensamma hjärtan (2)
Antal sidor: 368
Utgivningsdatum: 2020-09-01
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
Den introverta och Jane Austen-besatta singeln Verity har ett trivsamt bokhandels- jobb, fyra bossiga systrar och en krävande katt. Hon har tröttnat på vännernas försök till matchmaking och uppfinner istället den perfekta låtsaspojkvännen. Han visar sig vara en praktisk ursäkt att ha till hands, ända tills ett missförstånd leder till att hon träffar en verklig Mr Darcy...

Han är en snobbig arkitekt som inte heller är intresserad av ett förhållande, utan inser det snillrika i att ha Verity som låtsasflickvän. Men klarar de av att ha ett fejkat förhållande utan att bli förälskade på riktigt? Det återstår att se när en sommar står för dörren - full av bröllop, födelsedagar och trädgårdsfester.


Som, sagt, jag behöver mer feelgood. Brittisk brukar också funka bra.Under samma himmel av Camilla Davidsson
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 309
Utgivningsdatum: 2020-09-02
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Leo Stemme har allt: ett garage fyllt med dyra sportbilar, stark karisma och stor framgång både hos kvinnor och i yrkeslivet. Ändå är det något som skaver. Relationen till hans två barn är allt annat än bra, han har nyligen blivit lämnad av Susanne, en kvinna han på kort tid blivit väldigt fäst vid.

För att återfå energin, och ro att skriva självbiografin som han har lovat ett förlag, har han köpt ett ensligt beläget hus med utsikt över Jämtlandsfjällen. Här ska han träna, bli kvitt tankarna på Susanne och äntligen få boken klar. Men dagarna går utan att något blir gjort och ångesten och rastlösheten växer.

I den gamla mjölkbutiken på norra Gotland har Susanne äntligen kommit till ro efter en turbulent sommar med Leo. Hon njuter av höstens intåg på ön, gärna tillsammans med Misha, flyttkarlen som kommit att bli en god vän. En dag får hon oväntat mejl från Leo. Susanne tvekar, ska hon svara eller låta saken bero? Hennes beslut får oanade konsekvenser, inte bara för henne utan för många, många fler.


Någon gång ska jag ta tag i den här, så kallade, fristående serien.Lovisas val av Ruth Kvarnström Jones
Genre: Feelgood
Serie: Halleholm
Antal sidor: 334
Utgivningsdatum: 2020-09-09
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Lovisa Lindegren lever sitt drömliv i London, tills hon förlorar jobb och självupptagen fästman under en och samma vecka.

Tilltufsad återvänder Lovisa till Halleholm där hon har ärvt sina farföräldrars bageri och kafé på torget; ja, hela det 1700-talshus där farfar Johan bakade sina berömda kanelbullar och farmor Amelia sydde haute couture till Stockholms societet på mellanvåningen.

Men testamentet innehåller en hake: om Lovisa vill sälja egendomen innan hon fyller 30, måste hon sälja till den andra grenen av släkten ? familjen Halleholm. Och efter en tragisk händelse i det förflutna, har Lovisa även ärvt den djupa och bittra fejden mellan släktgrenarna Lindegren och Halleholm.

När industrimagnaten Reuben Halleholm använder all sin korrupta makt för att tvinga Lovisa att sälja huset måste hon överväga sina begränsade val. Vågar hon öppna bageriet på nytt? Har hon det som krävs för att föra familjetraditionen vidare?

Och när Reubens bror Axel återvänder till Halleholm och känslor väcks inom Lovisa blir valet ännu svårare. Hur ska hon kunna stå fast vid lojaliteten mot sin älskade farmor Amelia?


Mer feelgood!Höst vid Sommen av Camilla Dahlson
Genre: Feelgood
Serie: Sommen (3)
Antal sidor: 200
Utgivningsdatum: 2020-09-10
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Vanja har varit journalist på dagstidningen i många, många år när förändringens vindar inte bara kommer i kapp utan rent av blåser omkull henne. Börja jobba digitalt eller bli uppsagd är beskedet från cheferna och Vanjas värld sätts i gungning.

Inte heller på hemmafronten finns det stöd eller tröst, Vanjas man Per är helt upptagen av sociala medier och att hänga på krogen med sina betydligt yngre kollegor.

Vanja packar en väska och kör till Svalarps gårds bed & breakfast för att få tid att tänka och fatta ett beslut om jobbet.

Väl där visar det sig att gården har ytterligare en besökare, en författare som skriver på sin kommande bok. Kommer det mötet göra att Vanja tvingas fatta fler och större beslut om framtiden än vad hon hade tänkt när hon kom till Svalarp.


Ännu mer feelgood!Den lilla bokbussen i Provence av Nina George
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2020-09-14
Förlag: Bazar Förlag

Från Bokus
År 1968 startar Francis Meurienne ett mobilt bibliotek i en liten, blå bokbuss i Provence. Inledningsvis möter han misstänksamhet från lokalbefolkningen, mot litteraturen i allmänhet och dess oförutsägbara effekter i synnerhet. Hans ständiga följeslagare är Marie-Jeanne, en 13-årig flicka med en unik talang hon kan bokstavligen se kärlek och känna vilka hjärtan som är gjorda för varandra. Men hur kan hon utnyttja denna talang och hur kan böckernas magi hjälpa henne?

De är ju helt omöjliga att motstå, de här böckerna med något med bok i titeln...Glasveranda med sjöutsikt av Hanna Blixt
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2020-09-14
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
Nora flyr hals över huvud från sin lägenhet i Stockholm när det visar sig att hennes kontrollerande pojkvän Jonas har varit otrogen. För att få distans till allt tar hon tåget till idylliska Leksand och vännen Vega som erbjuder tröst. Nora får hyra en liten timmerstuga med glasveranda och sjöutsikt, och hon lovar sig själv att aldrig falla för en man igen.

Samtidigt slår den avdankade författaren Claes klorna i den gamle mannen Torsten, som har ett sviktande minne men en fantastisk förmåga att berätta. Något som Claes försöker utnyttja.


Årets julbok kanske?Bibliotekarien i Auschwitz av Antonio Iturbe
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2020-09-21
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
Fjortonåriga Dita är en av många som sätts i Auschwitz. Hon tas, tillsammans med sin mamma och pappa, från Terezín-gettot i Prag till det ökända fånglägret. Hon lyckas dock på något sätt anpassa sig till den konstanta terrorn i lägret. Så när den judiske ledaren Freddy Hirsch ber Dita att ta hand om åtta skrifter som fångarna lyckats smuggla in utan att bli upptäckta, säger hon ja. Och blir därmed bibliotekarien i Auschwitz. En roman byggd på den verkliga berättelsen om den fd Auschwitz-fången Dita Kraus. En otrolig berättelse om en flicka som riskerade sitt liv för att hålla böckernas magiska kraft vid liv under Förintelsen.

Jag känner egentligen att jag har läst min ranson om andra världskriget och koncentrationslägren, men denna låter så intressant.Flickan i skogen av Sam Lloyd
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 334
Utgivningsdatum: 2020-09-24
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Elissa är tretton år när hon kidnappas. Mitt på dagen blir hon inkastad i en bil, nedsövd och bortförd. När hon vaknar ligger hon fastkedjad i en håla under jorden, djupt inne i skogen. Hon har ingen aning om vem hennes kidnappare är, men hans beteende blir allt mer oförutsägbart.

Elijah är en pojke som har ägnat hela sitt liv åt att utforska varje del av skogen, och det är så han hittar Elissa. Elissa inser att den märkliga Elijah är hennes enda chans att komma undan med livet i behåll. Men Elijah vägrar att ringa polisen. Han är glad över att äntligen ha fått en vän. Och han vet hur det här kan sluta. Elissa är inte den första flickan han har hittat fången i skogen.


En ny av Andreas Roman! Det var ju evigheter sedan!Kärlek och främlingskap av Theodor Kallifatides
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 230
Utgivningsdatum: 2020-09-25
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Christo har lämnat sina föräldrar i Athen och flyttat till Stockholm. Det är sextiotal och det nya studielånet ger honom möjlighet att studera idéhistoria på universitetet - något han alltid velat göra.

Men han är alltför ensam i Stockholm. Det räckte inte att lära sig språket, han måste byta inälvor också. Grekland finns i hans hjärna och hjärta, i hans humor och i alla hans val, men när han möter Rania vänds alla begrepp upp och ned.


Det finns en bokbloggare som har gjort mig väldigt nyfiken på Theodor Kallifatides...Vinterfjäril av Zinat Pirzadeh
Genre: Drama
Serie: Shirin (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2020-09-25
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Shirin har tagit sitt beslut och nu finns ingen återvändo. Hon och hennes dotter kommer lämna den trasige man som förstörd av krig och droger misshandlar och plågar sin lilla familj.

Flykten sker med hjälp av Shirins älskade mormor, en sofistikerad kvinna som dyrkats av sin man, rest över världen, köpt sina kläder i Paris och som anser att dotterdottern till varje pris förtjänar sin frihet.

Men flykten blir allt annat än enkel. När Shirin är tillbaka på ruta ett i den krigsdrabbade huvudstaden och desperationen är bottenlös, öppnas plötsligt andra dörrar och nya färgstarka bekantskaper sträcker ut en hand. Det finns en väg ut. Men den kommer att gå rakt igenom helvetet.


Den här boken har jag väntat på i över sex år...Mordkonsulten av Elly Griffiths
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 368
Utgivningsdatum: 2020-09-26
Förlag: Modernista

Från Bokus
När den nittioåriga Peggy Smith hittas död i sitt hem ser polisinspektör Harbinder Kaur till en början inga skäl till misstankar. Peggys hemhjälp, Natalka, redogör för vad som tycks ha varit en naturlig död.

Men det ska snart förändras. Det visar sig att Peggy ljugit om sina hjärtproblem och att hon varit övertygad om att någon förföljde henne. Att hon sedan länge, i hemlighet, agerat »mordkonsult« åt ett antal kända kriminalförfattare, och därför visste mer om mord än vad som är sunt.

När Natalka städar ur Peggys lägenhet blir hon hotad till livet av en maskerad, beväpnad inkräktare. Och Harbinder Kaur börjar tänka att det kanske inte existerar något sådant som ett dödsfall fritt från misstankar, trots allt...


Elly Griffiths är auto-buy. Basta!Julen enligt Julia av Kristin Emilsson
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 334
Utgivningsdatum: 2020-09-30
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Julia Grahn avskyr (sitt namn till trots) julen. Kanske skulle det vara annorlunda om hon hade någon att fira den med. Men det har hon inte och efter förra årets tomteincident längtar hon inte efter en jul hemma hos föräldrarna. Det ser helt enkelt inte bättre ut än att hon kommer att fira julen ensam med Mr Merlot och Monsieur Chardonnay som enda sällskap.

Petter Niklasson brottas med andra problem. Arbetet med doktorsavhandlingen går trögt och ex-frun har låtit meddela att hon tänker fira julen på Gotland och ta deras gemensamma dotter med sig. Till på köpet verkar han (sitt namn till trots) ha gått och blivit impotent. Den senaste nätdejten slutade i total förödmjukelse med betoning på mjuk.

När Julia får erbjudandet om att fly stan över julhelgen till ett vackert gammalt stenhus i Visby i utbyte mot att vara kattvakt nappar hon. Vad hon inte vet är att Petter har fått samma erbjudande och han åker dit för att lappa ihop sitt spruckna äktenskap.

Deras första möte blir en katastrof. Därefter går det utför. Och sedan blåser det upp till storm...


Eller är detta årets julbok?

12 kommentarer:

 1. Camilla Stens bok vill jag verkligen läsa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldigt nyfiken på hennes böcker.

   Radera
 2. Där fanns flera intressanta.

  SvaraRadera
 3. Ja hu, där fanns det flera intressanta!
  Ang. Horst bok så undrar jag om det inte är fjortonde boken om Wistling, men tredje i det som kallas "Cold Case"? Annars är översatta böcker ibland ett mysterium i sig när man ska reda ut ordningen. Just Horsts första böcker finns ju inte ens översatta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det stämmer. Det är fjortonde boken om Wisting och tredje boken i Cold Case. Det måste ju ha hänt Wisting massor av saker i de första elva ändå... Jag brukar alltid gå till Wikipedia och kolla på det språk som är författarens. De brukar ha koll 🙂

   Radera
 4. Oj du kommer att ha och göra under hösten. Många böcker i serier som jag inte har läst början på än, men den där boken om Auschwitz blev jag intresserad av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska nog mycket till för att jag ska läsa dessa i höst. Böcker brukar få mogna i några år innan jag kommer till dem 🙂

   Radera
 5. Ja, vilken månad! Trots att vi hittade så många båda två så är mindre än hälften samma om jag räknade rätt. Men jag missade Ann Rosmans nya men där har jag ännu inte läst boken innan dess. Däremot älskade jag Mercurium i den serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det här var nog planerat med tanke på Bokmässan. Det brukar ju vara en hel hög böcker som släpps i september. Mercurium är den bästa i Ann Rosmans serie, hittills 🙂

   Radera
 6. Mycket spännande som kommer i höst! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ska vi hoppas på regn och rusk så vi hinner läsa 🙂

   Radera