torsdag 5 november 2020

Hett i hyllan #273

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ytterligare en från bokrean 2017.
Ja... vad ska man säga om Disclaimer av Renée Knight? Förutom att jag var nyfiken på den länge innan jag köpte den? Den sägs ju vara en psykologisk thriller. Bland det bästa jag vet.

Att den inte har blivit läst kan bero på att jag hade fått för mig att en bokbloggare, vars åsikt jag litar på, inte hade gillat den. Riktigt så var det inte. Upptäckte jag nu när jag faktiskt kollade. Hon var visserligen inte så imponerad av den och vissa saker som beskrivs gör att jag blir lite avskräckt, men så illa verkar det ändå inte ha varit.

Så här står det på baksidan:
En dag ligger en bok på Catherines nattduksbord. När hon börjar läsa inser hon med fasa att boken handlar om henne, och om en hemlighet hon dolt i 20 år. Bara en annan person visste om vad som hände den där sommardagen, men den personen är död sedan länge. Bokens författare har dessutom byggt vidare på historien och det mardrömslika slutet gör Catherine panikslagen. Samtidigt som Catherine inser att hennes enda hopp är att konfrontera sitt förflutna börjar hennes värld att falla samman.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Jag behöver inte kommentera att jag läst den tror jag ��
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/11/03/tisdagstrion-v-45-familjeliv/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte jag skulle ha skrivit "du vet vem du är" och det gjorde du ju 😁

   Radera
 2. Och här är rätt länk
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/11/05/hett-i-hyllan-220/

  SvaraRadera
 3. Det låter onekligen mycket spännande. Författaren är helt okänd för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har nog egentligen sysslat mest med manus för TV. Det här var hennes debut.

   Radera
 4. http://mosstanten.se/2020/11/05/hett-i-hyllan-80-fursten-av-nicolo-machiavelli/

  SvaraRadera
 5. Känner inte till den boken. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/11/hett-i-hyllan-273.html

  SvaraRadera
 6. Okänd bok för mig med. Men den lät intressant...
  mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/11/hett-i-hyllan-vecka-45-2020.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den låter jättespännande, men det har uppenbarligen inte hjälpt...

   Radera
 7. Omslaget tilltalade inte alls mig, det är kanske det som avskräcker dig? :) Hos mig finns det en löprelaterad bok idag. https://bokdivisionen.wordpress.com/2020/11/05/hett-i-hyllan-den-radda-loparen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, jag brukar inte lägga så mycket vikt på omslaget efter att jag väl plockat upp boken och blivit intresserad tack vare beskrivningen 🙂

   Radera