torsdag 26 november 2020

Hett i hyllan #276

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Gissa när jag köpte veckans bok. Jajamän, det var på bokrean 2017.
Sommaren utan regn av Maggie O'Farrell lockade till inköp av flera anledningar.

Den allra största anledningen är att en bokbloggare, som jag väldigt ofta tycker likadant som, har gett boken en femma (jodå, det är dig jag menar Lotten). Kanske är den inte vad jag skulle förvänta mig att gilla och inte en bok jag hade plockat upp utan rekommendationer. Men ibland är det precis det som behövs. Tidsepoken brukar locka, 70-talet har något visst. Värmeböljor gillar jag generellt inte, men det brukar gå bra att läsa om dem. En bok för sommaren nästa år kanske?

Så här står det på baksidan:
London, juli 1976. En värmebölja som verkar oändlig har svept in över staden. Det har inte regnat på månader när den pensionerade Robert Riordan säger till sin fru Gretta att han ska gå och köpa tidningen, men aldrig kommer tillbaka. Robert försvinner och de tre vuxna barnen måste återvända hem döttrarna Monica och Aoife som slutat tala med varandra och sonen Michael Francis som står på randen till skilsmässa var och en med egna idéer om faderns försvinnande. Inget av syskonen anar att deras mor tror sig ha en förklaring, som hon väljer att behålla för sig själv.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

18 kommentarer:

 1. Precis. Den var väldigt bra :-)
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/11/26/hett-i-hyllan-223/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska se om jag kan få den läst nästa sommar 🙂

   Radera
 2. Den har jag också läst. Inte så dum, faktiskt.
  http://mosstanten.se/2020/11/26/hett-i-hyllan-83-utsikt-fran-en-grastuva/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört många som har gillat den.

   Radera
 3. den läste jag men inte så mycket torka, mina heta:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/11/litteraturvetenskap-hett57.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, den verkar ju inte handla om värmeböljan i sig.

   Radera
 4. Jag kommer ihåg att jag såg den hos flera bokbloggare under en period, men jag har själv inte läst den. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/11/hett-i-hyllan-276.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kändes som att alla läste den ett tag, men tydligen inte då 🙂

   Radera
 5. En bok jag inte vet mycket om, men däremot en författare jag vill läsa mer av.
  Min hett i hyllan finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/11/hett-i-hyllan-vecka-48-2020.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte läst något alls av henne, än, men det kommer. När som helst 🙂

   Radera
 6. Spännande tid och plats. Just 1976 var jag i Brighton på sommaren. Det var den hetaste sommaren i mannaminne... Hoppas boken är bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var där 1977 😊 Tror att det kan finnas en del igenkänning här.

   Radera
 7. Sommaren -76 var det alltjämt 37 grader varmt, för då låg jag i mammas mage! :) Skämt åsido så har jag förstått att Maggie O'Farrell är en sån där författare som jag verkligen borde läsa. Idel lovord hör jag om henne. Jag bjuder på brittiskt 1800-tal idag: https://bokdivisionen.wordpress.com/2020/11/26/hett-i-hyllan-ormen-i-essex/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte påstå att jag minns speciellt mycket av sommaren 1976. Undrar om det inte var den varma sommaren jag gick i skinnjacka hela tiden. Man är så knepig i puberteten 😊

   Radera
  2. Jag gick i Dr Martens hela somrarna när jag var 16-17...

   Radera
  3. Skönt att höra att jag inte var ensam om det knepiga beteendet...

   Radera