fredag 20 november 2020

Två, förhoppningsvis, riktigt bra böcker

I år är ju min målsättning att inte köpa fler böcker än vad jag läser på ett år. Det målet går stick i stäv mot min önskan att stötta bokhandeln detta underliga år (och även min natur, faktiskt). Ibland så vinner den här önskan, då slår jag två flugor i en smäll och passar på att stötta svenska författare. Helgen som gick blev det besök i bokhandeln.

Kristina Ohlsson är en av mina favoritförfattare. Hennes serier om Fredrika Bergman och Martin Benner är bra på riktigt. Därför stod hennes Stormvakt överst på önskelistan. Detta är första delen i en ny serie och jag har nog bara hört i det närmaste lyriska ord om den.

Anna Karolina är en annan favorit, så när hennes nya, Försvararen, kom så åkte den rätt in på önskelistan. Och nu fattar jag plötsligt varför jag tidigare inte har lyckats hitta hennes böcker i bokhandeln. Givetvis så kollar jag ju på A, hennes författarnamn är ju Anna Karolina. Av någon anledning så har bokhandeln bestämt att hon ska sorteras in på sitt efternamn. Som hon ju inte använder på sina böcker. Nåväl, jag är glad att jag känner till vad hon heter och att jag till slut kom på att titta där.

4 kommentarer:

 1. Stormvakt vill jag också läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kristina Ohlsson är bra! Och nu har hon förflyttat sig till Bohuslän i den här nya serien. En favoritmiljö.

   Radera
 2. Jag är sugen på båda. Helt givet för mig är Kristina Ohlssons nya men faktiskt även Anna Karolina. Jag har inte vågat testa henne eftersom jag tycker det är så jobbigt när poliser på något sätt har en fot i den kriminella världen (antingen håller på med droger eller har någon nära anhörig som rör sig där). Men Försvararen blir jag ändå lite intresserad av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har oftast problem med den typen av poliser också, men med hennes böcker har det inte stört mig. Av någon anledning. Det har inte varit de springande punkten, liksom, utan mer naturligt.

   Radera