torsdag 12 november 2020

Hett i hyllan #274

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi närmar oss inte direkt slutet på de olästa från bokrean 2017.
Om döda ont av Hans Koppel var på något sätt ett självklart inköp. Just då.

För ganska många år sedan läste jag Kommer aldrig mer igen och jag tyckte bra om den. Tanken var att jag ville läsa mer av honom så när jag hittade Om döda ont så köpte jag den så klart. Först efteråt upptäckte jag att den är tredje delen i serien som tydligen börjar med Kommer aldrig mer igen. Och däremellan kommer ju alltså en del som jag inte har. Något tyder dock på att de här böckerna inte är någon "riktig" serie, alltså med samma karaktärer, utan kanske mer en temaserie eller vad man ska kalla det. Är det någon som kan upplysa mig om hur det ligger till?

Så här står det på baksidan:
Möjligen inbillade hon sig. Hon fick lätt för sig saker. Som nu när hon stack nyckeln i dörren och kände att något inte stämde. Det var en svag känsla, flyktig och inte tillräcklig för att agera utifrån, men den fanns där. Mona öppnade och klev in. Föraningen växte till visshet, någon var i lägenheten.

- Hallå? ropade hon försiktigt och kikade mot vardagsrummet.

När hon såg kvinnan ryckte hon till och drog in luft vilket var opraktiskt eftersom hon inte fick till något skrik under den bråkdel av en sekund som hon ännu hade chansen.

En påse pengar på avvägar, en dansk nattklubbsdrottning utan skrupler och ett gammalt ouppklarat dödsfall. Allt korsar Calle Collins väg och snart är hans eget liv i fara.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Helt okänd bok så jag är inte till hjälp...
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/11/12/hett-i-hyllan-221/

  SvaraRadera
 2. Hans Koppel har jag aldrig hört talas om tidigare så jag vet inte heller. Jag ser på Wikipedia att han heter Peter Lidbeck och skriver barnböcker när han inte är Hans Koppel.
  http://mosstanten.se/2020/11/12/hett-i-hyllan-81-hej-lattja/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Hans Koppel är en pseudonym. Hans barnböcker har jag inte läst, men jag har förstått att de är populära.

   Radera
 3. Har också läst den första delen och gillade den. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/11/hett-i-hyllan-274.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äntligen en som kände till honom i alla fall 😁

   Radera
 4. Har hört talas om Koppel men inte läst något av honom och har ingen aning om läsordning av denna så kallade serie.

  Mitt bidra finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/11/hett-i-hyllan-vecka-46-2020.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar inte vara många som har läst honom. Synd, för den förra vara bra 🙂

   Radera
 5. Tror att jag har någon bok av författaren på plattan, förståss oläst.
  Här kommer min heta bok: https://lenasgodsaker.blogspot.com/2020/11/hett-i-hyllan-v-46-2020.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. På plattan tar de i alla fall ingen plats 😁

   Radera
 6. Aldrig hört talas om författaren men så är det väl inte helt min genre. Precis som att jag idag bjuder på något som inte riktigt är din genre. :) https://bokdivisionen.wordpress.com/2020/11/12/hett-i-hyllan-loparens-hjarta/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det som är så kul, med alla olika genrer. Och det händer faktiskt, ibland, att jag har fel 😁

   Radera