torsdag 18 mars 2021

Hett i hyllan #292

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Det är fortfarande slutet av maj 2017.
Arne Dahls Inland är andra delen i serien om Sam Berger och Molly Blom. Som jag naturligtvis önskade mig i födelsedagspresent utan att ha läst första boken.

Ända sedan jag läste serien om A-gruppen så har jag räknat Arne Dahl som en favoritförfattare. Men... precis som det brukar bli med de där gamla favoriterna så blir de undanskuffade till ett hörn, eftersom det kommer så otroligt mycket nytt och spännande. Därför har det inte blivit några fler böcker lästa av honom. Det ska åtgärdas i år. Första delen i den här serien har jag lagt till i min Vi möts igen-utmaning. Sedan hoppas jag att hela serien slukas. Bara så där.

Så här står det på baksidan:
När den forne detektiven Sam Berger slår upp ögonen har han ingen aning om var han befinner sig. Allt är vitt, en värld utan tecken. Men så står Molly Blom vid hans sida, och han inser att de två är på flykt undan en rättvisa som slutat vara rättvis.

Sam och Molly får ett oväntat uppdrag som rör ett obehagligt fall från det förflutna. Mördaren är sedan länge dömd och fängslad, men är han verkligen skyldig?

Finns det en hemlighet bakom myten om spökflickan? En hemlighet så chockerande att någon flera decennier senare skulle kunna drivas till mord för att förhindra att sanningen kom ut?
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Hoppas du gillar den här serien lika mycket som jag gör!
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/03/18/hett-i-hyllan-237/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag också och det får vi veta ganska snart. Första delen ska läsas i april är det tänkt 🙂

   Radera
 2. Arne Dahl har jag aldrig läst. Men har inte hans historier gått på tv? Fast jag har ändå inte sett dem. Det blir inte mycket deckare och thrillers för min del.
  http://mosstanten.se/2021/03/18/hett-i-hyllan-97-tigrar-i-rott-vader/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det påstås att det som gick på TV var en filmatisering av böckerna. Jag såg två avsnitt, tror jag, och jag håller inte med. Det var så dåligt och så olikt att jag inte klarade att fortsätta.

   Radera
 3. Har inte läst något av den författaren. Min hyllvärmae finns här https://boklysten.blogspot.com/2021/03/hett-i-hyllan-292.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst några och fler ska det bli.

   Radera
 4. Det kommer så många nya så man glömmer de gamla. https://eggetbok.blogspot.com/2021/03/hett-i-hyllan-111.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker det är tråkigt.

   Radera
 5. Arne Dahl har jag läst mycket av, men precis som du skriver så glömmer man lätt av favoriter då det kommer så mycket nytt och spännande, skulle dock behöva läsa mer av Dahl.

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/03/hett-i-hyllan-vecka-11-2021.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är den serie jag har kvar att läsa. Jag har läst både den om A-gruppen och den om Opcop.

   Radera
 6. Jag har inte läst någon Dahl men har å andra sidan inte läst så många deckare. Hos mig är det ännu en novell denna vecka: https://bokdivisionen.se/2021/03/18/hett-i-hyllan-lappin-och-lapinova/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är ju deckare, men på en högre nivå. Skulle man kunna säga 🙂

   Radera