fredag 12 mars 2021

Nytt i hyllan

Det är inte speciellt ofta som det dyker upp recensionsexemplar nu för tiden, vilket ju skulle kunna bero på att jag faktiskt inte ber om några. Men, ibland händer det. Och ingen som läser det här lär väl ha missat att det har varit bokrea också. Vilket ju så klart innebär ett betydande antal nya böcker.
Det var en ren händelse att jag upptäckte att det satt något i brevlådan i dörren, men när jag såg det så förstod jag ju att det bara kunde vara en enda sak som har det formatet. Till min stora glädje och överraskning så var det Ragnar Jónassons Snöblind som dök upp så där. Jag har läst två av hans böcker om Hulda och dem gillade jag, mycket. Det ska bli väldigt spännande att läsa denna. Tack till Modernista!

Redan dagen efter att bokrean hade startat dök böckerna jag beställt på cdon upp. Lite överraskande snabbt, tycker jag, som inte har varit så nöjd med Adlibris (som skickar böckerna) leveranstider de senaste åren. Jag ljuger ibland av Alice Feeney pratade Anette på @olssonannette66 sig varm om för något år sedan. Vi två av Andy Jones var jag bara tvungen att köpa efter att ha läst en annan bok av honom. Detsamma kan man nog säga om Kelly Rimmer, jag var bara tvungen att köpa Vad hjärtat aldrig glömmer. Vargasommar av Hans Rosenfeldt var jag nog egentligen mest förvånad över att jag inte redan ägde, så den åkte med. Samlade verk av Lydia Sandberg har jag hört så mycket om och så utspelar den ju sig i Göteborg. Blommor över helvetet av Ilaria Tuti ville jag ha redan för några år sedan, men nu är längtan till Italien så stark att jag inte kunde stå emot längre.

Dagen efter kom paketet med böckerna jag beställde på bokus. Fruset guld av Cilla och Rolf Börjlind är ju senaste delen i serien om Tom Stilton och Olivia Rönning. Jag har läst alla de tidigare. Generation X och Microslavar av Douglas Coupland har jag velat läsa i så många år att jag inte minns hur många det är. Samlaren av Fiona Cummins är andra delen i en serie där jag har läst den första boken. Som jag visserligen inte gillade jättejättemycket, men ändå tillräckligt. Tydligen. Wicked game av E L Dezmin hörde jag en hel del bra saker om för några år sedan. Halvmördaren av Håkan Nesser... ja, det är ju en Nesser. Jag utan dig av Kelly Rimmer var jag tvungen att ha av samma skäl som på förra bilden. Arvet av Yrsa Sigurðardóttir är första delen i en serie som jag har den andra i. Fraktur av Karin Slaughter är andra delen i en serie där jag har läst och gillat första.

Gäld till djävulen av Lisa Hågensen är ingen bokreabok, men det är en bok som jag har velat läsa ända sedan jag läste första delen i den här serien. Den var både spännande och rolig. En oslagbar kombination om du frågar mig. Tack till Hoi Förlag!

6 kommentarer:

 1. Här var det ju en massa böcker som jag inte ens noterat! Märkligt :-) Kelly Rimmer skulle jag vilja läsa mer av. Samlade verk är jag rätt säker på att jag inte kommer att läsa. Fast det kan ju bero på vad du tycker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ända sedan jag läste En mors bekännelse så har Kelly Rimmer stått på läslistan så jag blev riktigt glad när jag hittade två av hennes böcker på rean. Samlade verk var, och är, jag egentligen tveksam till, men den utspelar ju sig i Göteborg...

   Radera
 2. Många spännande böcker. Jag är väldigt nyfiken på både Vargasommar och Samlade verk - men den sistnämnda är ju så tjock! Men ingen av dem är inköpt än och Vargasommar tar jag nog via Storytel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderade också på om jag kanske skulle ta Vargasommar på Storytel, men jag gillar ju Hans Rosenfeldt som andra halvan i duon Hjorth & Rosenfeldt så jag tänkte att jag ville ha den ändå 🙂 Samlade verk är inte så tjock, inte ens 700 sidor 😉

   Radera
 3. Svar
  1. Man mår lite bra av att se dem 🙂

   Radera