onsdag 21 september 2022

Get To Know Ya Tag

Den här lilla tagen hittade jag hos Lottens bokblogg. Jag tror inte svaren på de här frågorna gör att man får lära känna mig, men det är faktiskt frågorna det är fel på 😁

Favorite Book of All Time?
Egentligen går det inte att svara på den här frågan, men jag drämmer till med den jag alltid svarar - Pestens tid av Stephen King.

Favorite Book Five Years Ago?
Nu förstår jag nog inte frågan, men för fem år sedan var det också Pestens tid som var min favorit. Jag läste ju den i slutet av 80-talet ...

Favorite Duology/Triology/Series?
Ojdå. Jag läser ju massor av serier... En som jag alltid hävdar är en av de bästa jag har läst är Louise Pennys serie om Armand Gamache. Otroligt hög nivå. Fortfarande, efter elva böcker.

Last book You Read?
En svårare fråga än vad man kan förledas tro ... Den senaste bok jag läste var egentligen ett manus och finns ju egentligen inte som bok. Än. Och förmodligen blir den inte exakt likadan som manuset. Alltså får den senaste boken jag läste bli Önska kostar ingenting av Sara Lövestam.

Last Book of Poetry You’ve Read?
Det har ännu inte hänt.

What Book most influenced your life?
Kanske läser jag fel sorts böcker, men jag kan faktiskt inte komma på någon.

Book That Made You Ugly Cry?
Den som sitter starkast i minnet är Den långa flykten av Richard Adams, trots att det var över 30 år sedan. Jag kunde inte läsa sista sidan utan att ta en paus.

Book That Made You Laugh?
Men oj, det är faktiskt ganska många. Jag verkar dock ha en besynnerlig form av humor och jag skrattar nog åt lite andra saker än "normala" människor. På tal om människor... Människorna av Matt Haig har en humor som passar mig och jag skrattade även ute bland folk.

Character You’d Like to Be For A Day?
Jag trivs nog ganska bra med att vara mig själv.

Book So Good You Dreamt About It?
Jag tror faktiskt inte att jag har drömt om någon bok. Faktum är att jag väldigt sällan minns vad jag har drömt.

Book You DNFed?
Jag är ju konstig på mer än ett sätt och en av mina konstigheter är att jag läser ut alla böcker jag påbörjar. Oavsett hur dålig och tråkig jag tycker att den är. I alla fall hittills.

What Book are You Excited to Read?
Svår och lite konstig fråga... Då får det bli ett konstigt svar. Jag har hört att Mattias Edvardsson är (nästan) i slutskedet av sin nya bok. Den ser jag fram emot att läsa.

2 kommentarer:

  1. jo, en del böcker drömmer jag om när jag läst dem

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det händer ofta att jag tänker på böcker när jag är vaken 🙂

      Radera