lördag 3 september 2022

Just nu - september

För första gången någonsin hakar jag på Kulturkollos gamla utmaning som återkommer första lördagen i månaden.

Just nu ...

... läser jag Blå, blå höstvågor av Christoffer Holst, som är andra delen om Cilla Storm. De här böckerna verkar vara en lite annorlunda genre, både deckare och feelgood, och än så länge klarar herr Holst det galant. Man får bara vara beredd på vad man får.

... ser jag på tre olika TV-serier (egentligen ännu fler, men de andra är lite mer sporadiskt). På egen hand ser jag Servant, en serie av M Night Shyamalan. Den kan nog kallas för skräck, precis som allt annat han har gjort, och så här långt gillar jag den. På egen hand tittar jag också på Tredje skiftet, en favoritserie från 90-talet som jag plötsligt hittade på Viaplay. Den har kommit lite i skymundan nu när jag börjat med Servant. Tillsammans med sambon tittar jag på Slow horses, som bygger på en bok jag läste för bara ett litet tag sedan. Den känns också bra så här långt.

... lyssnar jag på tystnaden. Ja, jag gillar tystnad och det är på tok för lite av det.

... längtar jag efter Spanienresan som har blivit uppskjuten ett par år. För mig, som nästan har hånat folk som envist åker till samma ställe år ut och år in (för många år sedan, visserligen, men jag kunde bara inte förstå det) har plötsligt upptäckt tjusningen och avkopplingen som det medför att åka till ett ställe där man faktiskt redan känner till det mesta. Riktig semester, det är vad vi snackar om här.

10 kommentarer:

 1. Så härligt det låter med en resa i höstmörkret! Jag är nyfiken på serien Slow horses (trots mina invändningar mot boken) men jag tror inte vi har den kanalen. Tre parallella serier var jag imponerad av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer nog inte att våga tro på Spanienresan förrän jag står där. Om ni skaffar Apple TV+ någon gång så tycker jag att du kan prova Slow horses. Jag tycker ju att den var bättre som bok, men jag gillade ju verkligen boken 🙂

   Radera
 2. Semester låter härligt och så även tystnaden. Sitter just nu och svär över skällande hundar, ringande telefoner och sågar hos olika grannar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag fick bestämma så skulle alla bostäder vara ljudisolerade. Jag vill liksom kunna bestämma själv vad jag vill lyssna på.

   Radera
 3. Ooh, finns Slow horses som tv-serie? Jag kanske behöver lite underhållning när jag stickar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajamen, den finns som TV-serie. Så här långt är den hyfsad, men inte lika bra som boken.

   Radera
 4. Svar
  1. Tyvärr för sällsynt, men bra är det.

   Radera
 5. Slow horses är en ny favoritserie i bokform och jag gillade även filmatiseringen. Ser fram emot säsong 2 på TV och bok 5 i bokhyllan.

  Du har helt rätt ang tystnaden. Det råder stor brist på den varan… Enda gången jag upplever tystnad nu är ute i torpet eller uppe i fjällen. Överallt annars hörs diverse ljud från civilisationen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer helt klart att fortsätta läsa Slow horses i alla fall. Andra delen finns översatt, om jag inte minns fel. TV-serien vet jag inte än hur jag ska göra med.

   Det är märkligt, men det verkar som att många tror att tystnad är något hemskt och måste jagas bort till varje pris. Själv känner jag hur axlarna, blodtrycket och pulsen sjunker de få tillfällen som det är tyst.

   Radera