fredag 9 september 2022

Nytt i hyllan

För någon vecka sedan så bara strömmade det in nya böcker. Ett klassiskt fall av when it rains, it pours. Inte mig emot.

Jag var på boksläpp/författarträff med Frida Skybäck och hennes nya bok Svartfågel, som jag givetvis köpte. Den utspelar sig i Lund och Harlösa, vilket ju så klart är intressant för mig, som bor i Lund. Harlösa har jag, mig veterligen, aldrig besökt, men jag tror att jag ska övertala sambon att ta till höger i stället för vänster när vi har varit och gått i Skrylle någon helg. Jag har ju försökt att läsa Fridas böcker i den ordning de kommit ut, någorlunda i alla fall, men det kan nog hända att denna får slinka före.

När jag kom hem från författarträffen så låg det inte mindre än två postavier på hallgolvet och de hämtade jag på posten dagen efter. Det visade sig vara tre böcker i de två paketen.

Jag hoppades så att ett av paketen skulle innehålla Skred av Sara Strömberg, andra delen om Vera Bergström. Och det gjorde det. Första delen gillade jag och jag vill hemskt gärna fortsätta läsa om Vera. Denna kommer nog att försöka tränga sig före i läskön. Tack till Modernista!

I det andra paketet låg två böcker och den ena var Akrobaten av Anders Sundkvist. Jag läste hans debut förra året och var väl inte jätteimponerad. Då fick jag intrycket att det kunde komma en fortsättning, men den här nya boken verkar inte höra ihop med debuten. Tack till Modernista!

Den andra boken som låg i paketet var Flod av döda själar av Liz Moore, en bok som jag helt verkar ha missat. Tydligen så är Liz Moore en känd författare. I USA. Den här boken blev en New York Times bestseller och tydligen har självaste Barack Obama, bland andra, valt den till en av årets bästa böcker. Jag vet inte om jag blir lockad eller avskräckt av alla lovord... Tack till Modernista!

2 kommentarer:

  1. Ja, alla fyra kom till mig också. En är läst, en läser jag nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gissar att du läser Skred nu då. Den lockar ganska mycket.

      Radera