torsdag 22 september 2022

Hett i hyllan #371

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då har vi faktiskt kommit till julklappsböckerna 2018.
Himmelskriket av Mons Kallentoft är den tolfte delen om Malin Fors.

Den här serien är jag nog lite kluven till, men jag har läst alla delar fram till denna. Eller kluven är nog inte rätt ord, det är mer att jag tycker så ofantligt synd om Malin. Att hon liksom aldrig kommer till ro, får det bra. De senare böckerna har blivit bättre, dessutom, för där har de där otroligt irriterande anderösterna tystnat. Och faktiskt så har även Malins inre röster sänkt volymen. Förra delen var väldigt bra, nu när jag tänker efter. Det har kommit ytterligare två delar efter denna så kanske är det ett fall för Finish That Series.

Så här står det på baksidan:
En dallrande het augustidag hittas en liten pojke död i en bil. När Malin Fors kommer till platsen sitter hans mamma i skuggan under ett träd med sonen tätt intill sig i famnen. Hennes förtvivlade skrik har övergått i ett klagande läte.

Polisutredningen avslutas snabbt. Av allt att döma har mamman glömt den sovande pojken i bilen. Hon har nyligen varit utbränd och kan varken lita på sina sinnen eller minnen.

Veckorna som följer utsätts hon för hat och hot på nätet och av Linköpings invånare. Ska man kunna orsaka ett barns död utan att straffas för det? Malin vet att det inte finns några enkla svar, att gränsen mellan rätt och fel kan vara hårfin. Och hur ska man döma den som redan fått värsta tänkbara straff? Så sker ett mord som tvingar henne och hennes kolleger att återvända till fallet.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Har läst en av Kallentofts böcker från Linköping men fick inte lust att läsa fler faktiskt.
  http://mosstanten.se/2022/09/22/hett-i-hyllan-173-tiden-ar-ingenting/

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är ju ganska speciella och väldigt råa så jag förstår dig.

   Radera
 2. Mias bokhörna https://eggetbok.blogspot.com/2022/09/hett-i-hyllan-149.html

  SvaraRadera
 3. Har inte läst. Tack för tips

  https://rammengarden.blogspot.com/2022/09/hett-i-hyllan-freya.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju läst ganska många Kallentoft nu.

   Radera
 4. Jag har också läst serien men kommer ej ihåg vilken bok som var den sista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju några delar i serien, inte alltid lätt att ha koll.

   Radera
 5. Då kanske jag skulle avsluta serien, då du säger att de har blivit nedtonat det med anderöster och Malins röst, och jag håller med dig så om det är synd om Malin, har hela tiden stora problem att slåss med.
  Min denna vecka finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/09/hett-i-hyllan-vecka-38-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var tvungen att kolla nu vad jag skrev om den elfte delen och där ska det inte vara några anderöster alls 🙂

   Radera