torsdag 15 september 2022

Hett i hyllan #370

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då tar vi ett jättekliv fram till slutet av november 2018.
När Swedish Zombie bestämde sig för att återuppliva nyhetsbrevet så fick man Stockholmspesten av Sofia Albertsson som en liten present.

Jag hade varit nyfiken på den här boken ett bra tag innan den dök upp i inboxen. För mig låter den ju helt fantastisk och härligt läskig. En novell har jag läst av henne tidigare och den var helt okej. Lite annorlunda är det ju med en längre berättelse, som den här. Även om den inte är jättelång. Jag är lite orolig för att det ska förekomma tentakelmonster här, något som inte alls går hem hos mig, men jag hoppas den där smittan är något som inte skapar sådana och inte heller beror på dem. Kanske kan den bli läst nu under den lite mörkare tiden på året.

Så här står det på baksidan:
Stockholm plågas av ständiga strömavbrott, vattnet har surnat och lokaltrafiken är utslagen. Det ryktas om att något finns nere i tunnelbanesystemets svarta gångar som sträcker sig under hela staden, och i jorden under stockholmarnas fötter gror något fruktansvärt. Det ryktas om en smitta som har börjat infektera människorna. Om nätterna sänder en okänd radiostation kodade meddelanden. I ett surrealistiskt rum i berget under Södersjukhuset fraktar mystiska väsen hundratals döda människor – de ska få ett nytt syfte i Stockholm. Långsamt börjar staden förlora sitt grepp om en vardag som blir allt mer skrämmande och mardrömslik. Elin, Martin och Annelie hör till de tusentals som bestämmer sig för att stanna kvar i den angripna staden, ett beslut de flesta kommer att ångra innan vintern är över.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

11 kommentarer:

 1. Så fullkomligt fruktansvärt! Allt på samma gång, verkar det som. Jag tror inte att jag skulle våga läsa den boken.
  http://mosstanten.se/2022/09/15/hett-i-hyllan-172-tre-portratt/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst känns det som mycket. Frågan är om det är för mycket.

   Radera
 2. Mias bokhörna https://eggetbok.blogspot.com/2022/09/hett-i-hyllan-148.html

  SvaraRadera
 3. Låter spännande men otäck
  https://rammengarden.blogspot.com/2022/09/hett-i-hyllan-svarta-sinnen.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lite det jag hoppas 🙂

   Radera
 4. Den kände jag inte till. Men så är det ju skräck där jag inte har så stor koll. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/09/15/hett-i-hyllan-312/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade nog inte förväntat mig att du skulle känna till den 🙂

   Radera
 5. Den har jag sett förut; hu så läskigt! Ingenting för en räddhågsen tant (eller 'jävla tantjävel' som en patient kallade mig idag). Här är min: https://scyllashylla.blogspot.com/2022/09/hett-i-hyllan-55.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kan nog vara för läskigt för dig ja 😁 Jag tycker nog att ingen ska behöva bli kallad "jävla tantjävel" på jobbet ...

   Radera
 6. Den hade jag inte hört talas om, och det låter skrämmande ...
  Mitt bidrag denna vecka
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/09/hett-i-hyllan-vecka-37-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som att den kan vara lite läskig 🙂

   Radera