torsdag 23 februari 2023

Hett i hyllan #393

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en bokrea 2019-bok.
John Grisham och jag går way back och han har stått på min autobuy-lista i evigheter. Visselblåsaren var ett måste.

På mitt allra första jobb så fick jag vid ett tillfälle, så tidigt som 1993, en present av min chef. Det var Firman av John Grisham. Det var den första bok jag läste av honom och jag blev helt såld. Efter det så har jag köpt det mesta han har gett ut. Jag säger det mesta för det kan vara så att jag har missat någon av de senare. Han är ju ganska produktiv, den käre Grisham. Jag har ganska många olästa av honom, både gammalt och nytt. Nu tycker jag väl att han, rent generellt, var bättre förr, men när han är bra så är han riktigt bra.

Så här står det på baksidan:
Man förväntar sig att en domare ska vara lagbokens förlängda arm och alltid sätta rättvisa i främsta rummet. Vad händer när en domare börjar använda lagen för sitt eget syfte, när en domare visar sig vara mutbar?

Advokaten Lacy Stoltz arbetar för en myndighet i Florida som undersöker juridisk brottslighet. Hon är inte en polis, men hennes arbete består ofta i att undersöka när misstag eller brott har begåtts inom domstolssystemet. En dag får Lacy ett märkligt tips, någon känner till att en av Floridas mest oantastliga domare tar emot mutor. När Lacy börjar gräva i tipset visar det sig att det finns en utbredd organiserad brottslighet som rör allt från casinoverksamhet till husbyggen till olaglig arbetskraft i denna idylliska solskensstat. Men hur kommer man åt brotten när allt kontrolleras av lagen själv?
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

11 kommentarer:

 1. Jag har ju läst väldigt många, men har halkat efter rejält. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2023/02/23/hett-i-hyllan-335/

  SvaraRadera
 2. Glömde att skriva att jag gillade den här 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hinner inte alls med att läsa i den takt han skriver, men det låter ju bra att du gillade denna 🙂

   Radera
 3. Jag har läst en bok av Grisham för många, många år sedan. Kanske högstadiet? Men då fastnade jag inte. Kanske borde prova igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker han är ganska ojämn så det gäller att välja rätt bok 🙂

   Radera
 4. En av mina söner läste Grisham ett tag men själv har jag aldrig läst honom. Boken verkar kunna vara spännande.
  http://mosstanten.se/2023/02/23/hett-i-hyllan-193-en-av-oss-sover/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hans böcker som handlar om den lilla människan som ger sig på de stora företagen/myndigheterna brukar vara riktigt bra.

   Radera
 5. Jag har aldrig läst Grisham, men denna låter intressant...?
  Min finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/02/hett-i-hyllan-vecka-8-2023.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många av hans böcker är intressanta inblickar i det amerikanska systemet.

   Radera
 6. Grisham var en sån där författare jag köpte till min morbror i julklapp när jag var tonåring. :)
  https://bokdivisionen.se/2023/02/23/hett-i-hyllan-celanire/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din morbror läste bra böcker då 🙂

   Radera