fredag 10 februari 2023

Mera nytt

Det är lite oroväckande att januari började med så många nya böcker som hittade hem till mig. Dock var det en av dem som var extremt efterlängtad.

De ensamma av Anna Kuru alltså, som jag har längtat efter något nytt av henne. Tyckte så mycket om Kirunatrilogin. Denna är faktiskt redan läst. Tack till Modernista!

De rättrådiga av Tinna Lindberg har jag nog faktiskt missat. Detta ska tydligen vara första delen i en serie om diplomaten Linnea Bielke och den sägs handla om storpolitiskt spel, vilket kanske inte lockar mig jättemycket, men ibland funkar det. Tack till Modernista!

När man är på läsretreat så är det svårt att undvika att få med sig något nytt. Än värre blir det när snälla Lotten (tack så jättemycket) hade ett ex över av Än sjunger hon inga sånger av Susanne Fellbrink. Som jag fick. Min tanke har ju alltid varit att jag skulle läsa den här boken på plats i Sundsvall så nu blir det väl att pallra sig iväg dit. Någon gång.

Och så var det ju dags för det traditionella bokbytet. Bakvatten av Maria Broberg var egentligen inte den bok jag fick i själva utlottningen, men jag bytte snabbt till mig den efteråt. Den lockade verkligen till läsning, när vem-det-nu-var berättade om den.

2 kommentarer:

  1. Det var nog inte jag som berättade för dig om Bakvatten, men jag läste boken för ganska precis två år sen och gav den högsta Toffelomdöme.
    https://tofflandel2.com/2021/01/22/bakvatten/
    Hoppas du också gillar boken - jag vann den, för övrigt, lustigt nog...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vann ju egentligen inte den, utan bytte till mig den. Högst medvetet 🙂

      Radera