måndag 27 februari 2023

TV-serie: Only murders in the building #2 (2022)

Titel: Only murders in the building
Originaltitel: Only murders in the building
Genre: Crime
Skapad av: John Hoffman, Steve Martin
TV-bolag: hulu
Skådespelare: Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez, Cara Delevingne, Ryan Broussard
Premiär: 2022-06-28
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 10
Avsnittslängd: ca 31-40 min
Såg den på Disney+ januari 2023

Handling
Efter att ha löst mordgåtan i första säsongen så firar vår trio framgången. Dessvärre inträffar ett nytt mord, mitt i festen, och den här gången pekar alla bevis på ... just det, vår trio.

Min kommentar
Första säsongen av Only murders in the building var en oväntat trevlig bekantskap, så jag blev riktigt glad när jag hörde att det skulle bli en andra. Det har ändå dröjt ett tag innan vi började titta, men det beror inte på serien.

De första avsnitten gjorde mig faktiskt lite orolig. Det kändes inte alls lika bra som förra säsongen. Kanske hade jag för höga förväntningar eller så var jag bara inte på rätt humör. Det ändrade sig, tack och lov. Efter några avsnitt så trivdes jag lika förträffligt som förut.

Kanske låter det lite märkligt att man skrattar åt en mordhistoria, men det kommer helt naturligt. De griniga gamla gubbarna är osannolikt dråpliga (och oerhört söta). Inte på ett elakt sätt, utan väldigt kärleksfull och med massor av värme. Man skrattar inte åt dem, utan med dem. Och antagligen känner jag igen mig lite i dem.

Karaktärerna får lite mer djup under den här säsongen. Vi hänger inte bara med när de löser mord utan också när de tar hand om olika familjerelaterade problem som dyker upp. Alla är så unika och olika att det ständigt kraschar, men de löser det. Jag älskar tonen, de har en rå men hjärtlig jargong. Precis som jag vill ha den.

Jag brukar inte gilla när de som löser mordgåtorna blir personligt involverade, men här funkar det faktiskt klockrent. de bor ju ändå i samma hus. Det gör också att detta nästan blir en pusseldeckare, men inte riktigt. Det finns många att misstänka. Och det gör jag.

Only murders in the building är en otroligt charmig serie. Precis som första säsongen så avslutas även denna med ett plötsligt och oväntat dödsfall, vilket ju betyder att det kommer ännu en säsong. Det gläder mig.TV Time har serien 9,82 i genomsnitt.
IMDb har serien 8,1 i genomsnitt (beräknat på 108 651 betyg).
Jag ger den 4,0.
Serien är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

4 kommentarer:

 1. Intressant. Jag kände precis så under de första avsnitten, men höll ut eftersom första säsongen var så charmig och rolig. Och plötsligt vände det och blev väldigt bra. Hoppas på en tredje säsong.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då var det alltså inte bara jag. Undrar vad det var som felade i början. Jag kan inte sätta fingret på det, utan det var mer en känsla.

   Radera
  2. Jag vet inte heller, men det kändes som det skarpa och kreativa, som i säsong ett var något helt nytt och eget, plötsligt gick över en gräns och blev precis det jag inte gillar, fars. Som om de inte riktigt visste vad de gjorde som blev så bra i första säsongen, och sedan skulle försöka upprepa det i uppföljaren. I tredje avsnittet eller kanske fjärde hittade de tillbaka och blev bekväma i stilen igen. Som jag upplevde det alltså.

   Radera
  3. Det var nog lite så jag kände också. Det var väldigt mycket flams och trams i början. Vi får hoppas att de har lärt sig något av det till tredje säsongen.

   Radera