fredag 24 februari 2023

Kommande böcker mars 2023

Egentligen var det många. många fler som såg intressanta ut, men det verkar som att jag har blivit duktigare på att sålla. Dessa blev kvar.

Ingen väg tillbaka av Trevor Wood
Genre: Kriminalroman
Serie: Jimmy Mullen (2)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2023-03-01
Förlag: Modernista

Från Bokus
En rad bisarra drogrelaterade mord bland tonåringar som rymt hemifrån har skapat oro bland de hemlösa i den nordöstra delen av Newcastle.

Ryktet säger att det är en dålig omgång Spice - zombiedrogen som sveper genom stan - som bär skulden. Men när en av Jimmys nära vänner dras in i blodbadet känner sig Jimmy tvungen att försöka ta reda på vad som egentligen pågår.

Han är villkorligt dömd och hans övervakare påminner honom ständigt om att han måste hålla sig borta från trubbel. Tråkigt nog för Jimmy så verkar det vara hans öde att hamna där ...


Den här serien har nästan löjligt höga betyg på Goodreads.En gnista i mörkret av Stacy Willingham
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 336
Utgivningsdatum: 2023-03-03
Förlag: Modernista

Från Bokus
Chloe Davis är dotter till en seriemördare som dömdes och fängslades när hon var tolv. Offrens kroppar påträffades aldrig och de döda flickorna antas vara gömda någonstans i Louisianas våtmarker. Fallet blev ökänt och familjen slogs i spillror.

Pappans brott hemsöker henne fortfarande, men Chloe har lyckats bygga upp ett nytt liv. Hon är numera en respekterad psykolog verksam i Baton Rouge, och hon har en kärleksfull pojkvän. Men hon har inte lyckats slå sig fri - ibland blir hon paranoid och tror att det förflutna ska komma ikapp henne.

När en ung flicka - som också är en av hennes egna patienter - försvinner, blir Chloes värsta mardröm verklighet. En gnista är allt som behövs för att allt i tillvaron ska förvandlas till aska och mörker. Efter så många år trodde hon inte att fler mord skulle begås, men hon hade fel.


Det här låter ju jättespännande!Kärlek och andra mänskliga brister av Bethany Clift
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 480
Utgivningsdatum: 2023-03-15
Förlag: Modernista

Från Bokus
Indiana Dylan lever efter ett punktligt schema: 20 minuter stretch, dusch, ingen frukost men däremot en espresso. På klockslaget 05:19 börjar dagens arbete.

Indiana skulle aldrig få för sig att bli kär. I stället sköter hon sina drifter genom korta möten på hotellrum - exakt 46 minuter långa. Kontorsbyggnaden hon bor i rymmer även ett labb med hennes värdefulla datorer och servrar. Hennes enda vän är den virtuella assistenten Peggy.

Indiana har tagit fram en matchmaking-app som genom precisa algoritmer kan hitta den perfekta partnern åt vem som helst. Cameron, VD på IT-bolaget JaneDoe, gör allt för att köpa den, och vill dessutom att Indiana ska arbeta som konsult. Indiana vägrar, men som nybliven ägare till byggnaden hon bor i kan Cameron utöva utpressning. I sin nya roll måste Indiana bevisa att appen faktiskt fungerar - och för att göra det måste hon bli kär.


En ny bok av Bethany Clift! Den låter som något helt annat än Överlevaren 🤔Det dåliga samvetet av Pernilla Ericson
Genre: Kriminalroman
Serie: Erlahruppen (4)
Antal sidor: 298
Utgivningsdatum: 2023-03-20
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
När Edith, Rickard, Liv och Aminah - Erlagruppen - återförenas är det för att utreda ett fall som inte liknar något annat. En kvinna har hittats död i sin bostad i centrala Stockholm. Hon är en framgångsrik, omtyckt entreprenör, som plötsligt och oväntat har begått självmord. Men när de börjar skrapa på den glamourösa ytan visar det sig att kvinnan levt ett helt annat liv i kulisserna. Och kort därpå hittas ännu en känd företagare död, även han med mörka hemligheter. Vad har fått personerna att begå självmord? Har de utpressats? Tvingats att ta sitt liv? Jakten på sanningen leder utredningsteamet in på farliga vägar - och skakar om gruppen i grunden.

Jag har bara läst första delen och den var riktigt bra. Nu blev jag påmind om att jag kanske borde fortsätta läsa den.9 november av Colleen Hoover
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 365
Utgivningsdatum: 2023-03-01
Förlag: Lovereads

Från Bokus
Fallon möter Ben samma dag hon ska flytta tvärs över landet. Deras sprakande attraktion och oerhörda kemi får dem att spendera hela sista dagen i Los Angeles tillsammans. Eftersom de precis träffats och inte är redo för en distansrelation bestämmer de sig för att ses på samma plats, samma datum, varje år. Fallon flyttar till New York för att satsa på skådespelarkarriären hon tidigare varit tvungen att ge upp och Ben vill skriva en roman. De kommer överens om att han ska skriva om deras möten och färdigställa sin bok. Så varje år ses de. Tills den dag Fallon börjar tvivla på om Ben är ärlig eller om han bara spelar en karaktär, för att få till den perfekta ploten i sin kärleksroman. Finns deras relation utan romanen och kan det bli en kärlekshistoria om den slutar med att någon får sitt hjärta krossat?

För bara någon månad sedan så hade jag aldrig hört talas om den här författaren. Nu ser jag hennes böcker precis överallt. Ja. Jag blir nyfiken.Jag är inte sådan här egentligen av Marie Aubert
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 200
Utgivningsdatum: 2023-03-13
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Det är Linneas konfirmationshelg. Folkdräkten är struken och placeringskorten utplacerade men hon kan inte sluta tänka på den avspisning hon inte vill ska komma.

Hanne föreställer sig brorsdotterns konfirmation som en triumf till hemvändarhelg - hon har inte varit hemma sedan hon var "hon den tjocka". Istället känner hon ett stigande raseri över att folk behandlar henne mycket bättre nu.

Bård, Linneas pappa, är den lyckade som alltid gjort rätt val. Men vem blir man när allt börjar gå fel?

Och farfar Nils vill bara väl. Vad händer när det inte är gott nog?


Jag är väldigt nyfiken på hennes böcker.Sweet dreams Öxnehaga av Anna Agrell
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 272
Utgivningsdatum: 2023-03-20
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
Det är slutet av 1980-talet. Bästa vännerna Sara och Mia bor i miljonprogramsområdet Öxnehaga. De lever sina liv i centrum eller vid rampen, drömmer om märkesjeans och videobandspelare. På hemmaplan brottas vännerna med egna svårigheter, men tillsammans är de oövervinnerliga och söker sig till allt som ger tillvaron nerv. De säljer lotter utan vinst, klättrar över staketet till byggarbetsplatsen och hoppar från hustak. Vänskapen kommer att hålla livet ut.

Men drygt trettio år senare får Sara veta något om Mia som omkullkastar allt och deras relation sätts på prov. Hur långt sträcker sig egentligen vänskapen - och vilka handlingar går att förlåta?


Den här låter ju faktiskt som att den skulle kunna passa mig. Uppväxtskildring och 80-tal.

8 kommentarer:

 1. En gnista i mörkret är jag lite nyfiken på. Det dåliga samvete ska jag absolut läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag borde verkligen läsa vidare i Erlagruppen.

   Radera
 2. Jag undrar också om Bethany Clifts bok är något. Den verkar väldigt annorlunda än den förra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ganska säker på att jag vill läsa den. Beskrivningen innehåller en del element som jag gillar 🙂

   Radera
 3. Jag ser att du kämpade emot och du lyckades lite bättre än mig igen. Men jag blir glad över att du tog med Sweet dreams Öxnehaga som jag funderade på och även Marie Auberts bok (jag har läst en av henne). Colleen Hoover har exploderat på TikTok och lockar väldigt många tonårstjejer. Men jag har inte testat på någon av henne. Och det verkar som man antingen älskar eller avskyr hennes böcker. Det blir spännande att se om du testar på någon framöver :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är egentligen jättenyfiken på Aubert, det var jag redan när hennes förra bok kom. Det känns som att jag borde kunna gilla. Sweet dreams Öxnehaga höll på att inte komma med, sedan såg jag att det stod 80-tal 🙂 Colleen Hoover syns precis överallt nu, tycker jag, och då hänger jag ändå inte på TikTok. Kanske provar jag på hennes böcker någon gång.

   Radera
  2. Jo, ibland vill man ju läsa bara för att få chansen att själv bilda sig en uppfattning.

   Radera
  3. Ibland vill man veta vad alla andra pratar om 😁

   Radera