lördag 4 februari 2023

Just nu - februari

Första lördagen i månaden hakar jag återigen på den gamla kulturkollutmaningen.

Just nu ...

... läser jag Station Elva av Emily St John Mandel. En bok som har funnits på min vill-läsa-lista i typ evigheter. Jag minns inte ens längre vad som gjorde mig nyfiken. Om det var handlingen så har jag helt glömt bort vad den var, för boken är inte alls vad jag förväntade mig.

... ser jag på inte speciellt mycket faktiskt. Av någon anledning känns det jobbigt att börja titta på någon TV-serie som kräver något av mig. I stället har jag letat upp en gammal favoritserie, som jag aldrig såg från början när den gick på TV, The Mentalist. Precis lagom nivå på den för mig just nu. Och så tittar vi på andra säsongen av The Island och så blir det ju även lite Mästerkocken. Och jo, Mello börjar väl i dag?

... lyssnar jag på helst ingenting. Här är så ofantligt mycket ljud. Jag minns inte längre hur det var att vara hemma utan en hel hög med arbetsfordon utanför fönstret. De har grävt där sedan i september, tror jag.

... längtar jag efter våren, det får nog bli våren.

6 kommentarer:

 1. Sonen tittade på The Mentalist i somras av samma skäl som du, han har sett den tidigare men ville ha något som roade honom. Jag har inte lockats av beskrivningarna, men kanske ändå...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, hur lyckas man inte bli lockad av beskrivningen 🙂 Jag tycker den är riktigt bra. Tror jag har sagt det förut, att din son har bra smak 🙂

   Radera
 2. Jag har ju läst Station Eleven men minns inte riktigt vad den handlade om i efterhand heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad den handlar om är nog lite oklart, men jag tror att jag kommer att minnas den ett tag 🙂

   Radera
 3. Svar
  1. Tänk vad lite som behövs för att göra en glad ändå ... i morse var det inte kolsvart vid halv åtta.

   Radera