söndag 12 februari 2023

Smakebit på søndag: Satanskäftarna

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som "drivs" av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Ännu en vecka har gått och nu är vi nästan halvvägs i en av årets värsta månader. Det har varit en ganska lugn vecka och de dagar (två, tror jag) som solen har tittat fram så har det känts som att det finns ett hopp för en vår. Så småningom. Även om vissa träd här faktiskt verkar tro att den redan är här.

Jag har plockat upp nästa del i serien om Malin Fors, Satanskäftarna, av Mons Kallentoft. Trettonde delen är det och just nu finns det "bara" fjorton. Om det är den sista vet jag inte, men jag har inte hört att det är någon mer på gång. Vi får väl se.

Min smakebit är från sida 139:
Sovrummet är mörkt och kallt. Ensamt.
     Trots rösten i örat.
     Malin gnuggar sig i ögonen.
     Medicinen.
     Hon hör Elins röst genom telefonen, avlägsen, som om de befinner sig på skilda planeter med flera solsystem emellan sig.
     Bilderna.
     Vad betyder det?
     Vad kan de ha att göra med mordet på David?
     Voodoo. Hämnd. För långsökt.

22 kommentarer:

  1. mars är värre, kallare, inget grönt... tack för smakbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det beror nog lite på var man bor. I mars är det nästan grönt här och framför allt så är det inte becksvart när jag går till jobbet och becksvart när jag kommer hem.

      Radera
  2. Trettonde delen, inte illa! Lite vårkänsla här också, fast det ligger runt noll fortfarande

    SvaraRadera
    Svar
    1. 9+ har vi haft både igår och i dag 🙂

      Radera
  3. Jag har bara läst en bok där Kallentoft är ensam författare. Det var Vindsjälar och den ingår i den här serien. Jag blev djupt besviken och bestämde mig för att inte läsa något mer av honom. Senare har jag däremot läst ett par böcker där han skriver tillsammans med Anna Karolina, och de har varit riktigt bra. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du hade lite otur när du valde just Vindsjälar, det är en av de sämre i serien. Tycker jag. I övrigt håller jag med, Kallentoft är bättre när han skriver med någon annan.

      Radera
  4. Jag har svårt för de böcker som Kallentoft skriver som ensam författare. Det fungerade bra med Lutteman och Anna Karolina men den senaste boken i Zack-serien (idiotiskt att byta namn på serien) var en riktig besvikelse. Har bara läst den första i Malin Fors-serien.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns lite som att han behöver en motpol, Kallentoft. Tycker ofta det blir inåtvänt och navelskådande, men jag kan bara inte släppa stackars Malin Fors nu.

      Radera
  5. Kallentoft er en av mine svenske favoritter, usikker på om jeg har lest denne...
    Fin smakebit!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är ganska svag för den här serien ändå 🙂

      Radera
  6. februari är årets värsta månad som jag alltid släpat mig igenom. men i mars blir björkarna violetta och luften är absolut vårlig. Kallentoft är för otäck för mig. har läst ett par titlar av honom. tack för smakebiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker november är värre. I februari finns i alla fall ett litet hopp om vår och det har blivit lite, lite ljusare 🙂 Mars är ju den första vårmånaden.

      Radera
  7. Februari är en tuff månad men nu varit sol flera dagar här. Malin Fors serien har jag läst någon bok i, men blev så trött på den och gjorde sedan slut ;) Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den som bestämde att februari bara skulle ha 28 dagar visste vad den gjorde 😁

      Jag får nog stå ut med Malin Fors. Tror inte jag kan släppa serien nu.

      Radera
  8. Vårkänsla i Värmland också idag, tack för smakbiten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer ju förmodligen vinter igen, men man kan ju njuta lite just nu 🙂

      Radera
  9. Jag gillar alla månader! Det var riktigt skönt ute idag. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tolererar alla månader, men gillar dem, nej, det gör jag inte 😁

      Radera
  10. Det var en rejält lång serie, men vad har omslagskvinnan i munnen, en orkidé? Tack för smakbit, hoppas vi får se februarisolen i veckan som kommer

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan tycka att det kan vara dags att avsluta den. Jo, det är nog en orkidé. Varför har jag ingen aning om. Kan överhuvudtaget inte komma ihåg någon orkidé i boken.

      Radera
  11. Nä, fy, här har varit riktigt kallt i helgen, så snön ligger kvar, och så sa de faktiskt inte, meteorologerna... nåja, de kan inte alltid träffa rätt. ;) Läskig framsida på den boken, tack för smakbit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland undrar jag varför jag ens tittar på väderprognosen, det är ändå förhållandevis sällan som den stämmer.

      Radera