söndag 28 februari 2016

Bokrean 2016 (del 1 av ?)

Jag kom fram till att det nog skulle bli betydligt enklare, för både mig och andra, om jag delade upp alla inköp under bokrean i olika inlägg. Då känns det ju som att den naturliga inledningen skulle vara inköpsställe. Så då gör jag så...

Här är den första högen. Inköpt i en fysisk bokhandel, Akademibokhandeln. Det var inte alls meningen att det skulle bli så många, men jag drabbades av något slags sammanbrott och började bara lägga ner böcker i korgen. Ändå fick jag med mig en för lite (11 är ju tyvärr inte jämnt delbart med 4), men jag orkade bara inte gå runt och hitta en till.
 • Allegiant av Veronica Roth kändes som självklar. Älskade Divergent, men har inte ännu läst Insurgent (som jag faktiskt köpte på bokrean förra året).
 • The drop av Dennis Lehane har legat på min önskelista i vad som känns som evigheter. Och nu har ju till och med filmen kommit.
 • Mörkrets hjärta av Joseph Conrad har lockat i många år. Nästan alla (lite överdrivet) skräckböcker refererar till den.
 • Hon som älskade honom av Sara Kadefors kändes också som ett måste. Jag verkar köpa en av henne varje år. Dock fanns den inte på min shoppinglista.
 • Straffa och låta dö av Mats Olsson fanns inte på min shoppinglista, men efter att jag drabbats av mitt sammanbrott så råkade jag vända på denna och såg att den utspelar sig i Malmö. Då var jag tvungen...
 • Karthago av Joyce Carol Oates köpte jag nästan redan i höstas. Trots det fanns den inte på min shoppinglista. Trots det fick den följa med hem.
 • New York trilogin av Paul Auster hände också efter mitt sammanbrott. Jag har ju sagt att jag inte ska läsa mer av honom, men så tänkte jag att han kan ju få en chans till.
 • Himlakroppar av Eleanor Catton såg jag en del positivt om när den kom och ja, vad ska jag säga... miljön lockar ju extremt mycket. Och så är det ju det där med tegelstenar.
 • Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett IKEA-skåp har många gillat och bara titeln gör ju att man blir nyfiken.
 • Sanningen om fallet Harry Quebert av Joël Dicker är också en bok som jag sett många positiva inlägg om.

23 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag blir glad i hela kroppen av att se den och den ligger här bredvid mig :)

   Radera
 2. Vilken härlig bokhög me like.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ganska glad i den, än så länge. Men snart ska de böckerna in i en hylla där det inte finns plats även om man tar hjälp av skohorn och vaselin :)

   Radera
 3. Maffig hög! Varför delbart med fyra?
  Mörkrets hjärta - riktigt bra... OCH kuslig, fast iofs är det väl samma sak som just "riktigt bra". ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Akademibokhandeln hade ett extra erbjudande mellan 7 och 10. Om man köpte fyra böcker så fick man den billigaste gratis :) Jag sätter nog också likhetstecken mellan "kuslig" och "riktigt bra". Jag har velat läsa den så länge :)

   Radera
  2. Aha! Då förstår jag. :)

   Radera
 4. Underbar hög! Allegiant håller jag på med nu. Och Sanningen om fallet Harry Quebert har du ju kanske förstått vid det här laget att jag älskar ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att de här böckerna kan bli väldigt bra läsning och jag är ju extra glad att jag faktiskt köpte Sanningen om fallet Harry Quebert :)

   Radera
 5. En bokhög i min smak. Älskade The Drop. Och Karthago. Veronica Roth måste jag läsa snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar ju gilla Lehane, men tvekade ändå om jag skulle köpa eller ej. Sedan läste jag på baksidan att den utspelar sig i samma värld som Rött regn och det avgjorde saken :)

   Radera
 6. Wow, vilken hög! Sanningen om fallet Harry Quebert finns här hemma bland de olästa böckerna. Jag har också funderat på Paul Auster men inte kommit längre än till tanken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle ju egentligen aldrig mer läsa Paul Auster, men på något sätt lyckades den här boken smussla sig ner i korgen :)

   Radera
 7. Härlig bokhög! Bokrean är verkligen din grej förstår jag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju köpt färre och färre böcker varje rea i några år nu. Det här var förmodligen en reaktion på det :)

   Radera
 8. Det var inte illa :) Det är ju lätt att plocka på sig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde vara förbjudet att ha böcker liggande på det där sättet :)

   Radera