tisdag 2 februari 2016

Månadsbokslut januari 2016

Antal lästa böcker i januari 2016: 7

01. Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon
02. Spindeln i hörnet av Nikki Owen
03. Någon att lita på av Hans-Olov Öberg
04. Iskallt spår av Stephen Booth
05. Det hemliga manifestet av Tom Rob Smith
06. Snögloben av Amanda Hellberg
07. Jag är Pilgrimen av Terry Hayes

Antal lästa sidor: 2936
Genomsnitt/dag: 94
Genomsnitt/bok: 419

Snittbetyg: 3,71

Ingående i serie: 6
Påbörjade serier: 2
Avslutade serier (läst senast utgivna/översatta): 4

Biografi: 0
Chick-lit: 1
Drama: 0
Fantasy: 0
Humor: 0
Kriminalroman: 2
Science fiction: 0
Skräck: 1
Thriller: 3

Boktolvan: 1
E-böcker: 2
Finish that series: 2
Hyllvärmare: 4

Kvinnor: 3
Män: 4
Duo: 0

Originalspråk (svenska): 2
Originalspråk (engelska): 0
Författare jag inte läst tidigare: 3
Biblioteksböcker/e-lib: 0

Ljudböcker: 0
Recensionsexemplar: 3

Antal nykomna böcker: 1
Antal bortskänkta böcker: 0

Månadens bästa: Jag är Pilgrimen av Terry Hayes
Månadens sämsta: Spindeln i hörnet av Nikki Owen
Månadens överraskning: Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon
Månadens besvikelse: Spindeln i hörnet av Nikki Owen
Månadens otäckaste: Det hemliga manifestet av Tom Rob Smith

Kommentar:
Man skulle nog kunna säga att året har börjat bra, åtminstone när det gäller läsningen. Inte mindre än fem böcker fick betyget 4. Det får man nog kalla för väl godkänt. Fyra hyllvärmare lyckades jag beta av också, men med handen på hjärtat så betyder det i stort sett ingenting, rent procentuellt.

Bara en ny bok hittade hem till mig och det var inte ens en bok jag köpte själv, så även där har det börjat bra. Däremot gjorde jag mig inte av med en enda. Nu börjar ju den här biten bli riktigt jobbig, eftersom jag gett bort de flesta som jag kan tänka mig att avvara.

Hela sex böcker ingick i olika serier, två av dem var första delen och det finns än så länge inga fler utgivna. Ytterligare två var senaste utgivna/översatta delen (när ska förresten Tom Rob Smiths Agent 6 översättas?), så egentligen skulle man ju kunna säga att fyra serier är lästa så långt det går.

Om månadens bästa: Jag valde länge mellan Jag är Pilgrimen och Ensamma hjärtan och hemlösa hundar, det är i stort sett dött lopp mellan dem, men en bok som i stort sett kan behålla mitt intresse i nästan 800 sidor får väl vinna på poäng.
Om månadens sämsta: Det hände liksom inget, samma sak bara upprepades i det oändliga.
Om månadens överraskning: Jag läser inte speciellt många böcker i den här genren, men när jag gör det så vill jag att de ska vara precis som Ensamma hjärtan och hemlösa hundar.
Om månadens besvikelse: Jag hade förväntat mig betydligt mer av en psykologisk thriller, det här var inte spännande. Bara tjatigt.
Om månadens otäckaste: Egentligen var det ingen bok som var otäck, men Det hemliga manifestet skrämmer mig eftersom jag vet att det fortfarande finns människor som tycker att hämnd är naturligt och att censur är OK.



Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti
September Oktober November December

12 kommentarer:

 1. En härlig hög du hann med under januari.

  SvaraRadera
 2. Ser ut att ha varit en bra läsmånad.

  SvaraRadera
 3. Då väntar jag med spänning på nästa recension :-)

  SvaraRadera
 4. Vad kul att du gillade både Dillons och Hayes bok så mycket! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var faktiskt lite oväntat :)

   Radera
 5. Vad kul med så många fyror :) Alltid skönt att få en bra start på året. Och nu måste jag nog se till att läsa något av Lucy Dillon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju väldigt snål med femmor så fyror är jag nöjd med. Och jag tycker absolut att du ska läsa något av Lucy Dillon :)

   Radera
 6. Hej och tack för en bra blogg! Får jag ställa en fråga som jag alltid undrat över när jag läser om din kamp med att inte ha för många böcker i hyllorna - varför gillar du inte böcker från biblioteket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack själv! Jag vet inte om jag egentligen ser det som en kamp att inte ha för många böcker, problemet är att jag köper ju fler än jag läser. Det känns inte försvarbart att låna på biblioteket när jag har så många olästa böcker i mina egna hyllor. När det då kommer en ny bok som jag vill läsa så känner jag att jag måste köpa den, så jag inte glömmer bort att den finns. Då får jag ännu fler olästa i hyllan... Om man ska låna på bibliotek så måste man passa tider och ta sig dit och hem igen. Det som ligger på gångavstånd är ett kombinerat skolbibliotek som egentligen bara har öppet på dagtid. Om jag ska till det stora så måste jag ta bussen. Då blir det plötsligt ett helt företag. Och så kan jag nig skylla lite på att i dessa tider med mängder av olika hemska sjukdomar och kombinationen lånebok som jag inte har en aning om vad den har varit ute för inte känns helt fräscht.

   Men den största anledningen är nog att jag älskar böcker och jag vill ha dem hos mig. Alltid :)

   Radera