fredag 5 februari 2016

Månadssammanfattning utmaningar januari 2016

Det känns som att jag är med i så många utmaningar, officiellt eller inofficiellt, att jag behöver göra något slags sammanfattning över vad som hänt varje månad. Annars tror jag faktiskt inte att jag kan hålla ordning på mig.

Så här gick det i januari.

Antal
Tanken är att jag ska läsa 72 böcker och det betyder sex böcker varje månad. Jag hann med sju böcker, vilket betyder att jag ligger på plus.

Boktolva
Januaris bok i boktolvan blev Lucy Dillons Ensamma hjärtan och hemlösa hundar. En riktigt bra feelgood.

Spänningsutmaningen
Tyvärr blev månadens spännande bok inte speciellt spännande, jag läste Spindeln i hörnet av Nikki Owen och trots en lovande början så blev det inte särskilt bra.

I februari tänker jag läsa Kolbarnet av Monica Kristensen.

Månadens bästa bok
Här var valet svårt, fem av de sju böckerna fick en fyra i betyg, men till slut bestämde jag mig för Jag är Pilgrimen av Terry Hayes.

Finish That Series
Här ligger jag också enligt plan, två böcker lästa. Det blev Iskallt spår av Stephen Booth och Snögloben av Amanda Hellberg. Serien om Maja Grå är alltså "klar".

Världsomsegling
Det blev en del oväntade besök i fullständigt oväntade länder. Det hemliga manifestet av Tom Rob Smith tog mig med på en resa till Ryssland och Ungern. Jag är Pilgrimen av Terry Hayes tog mig nästan runt hela jorden, kändes det som, men mestadels befann jag mig i Turkiet. Alltså: Ryssland, Ungern och Turkiet.

Hyllvärmare
Om jag skulle hinna läsa alla hyllvärmare under 2016 så hade jag behövt läsa 20 stycken varje månad. Det går ju inte. Men jag är glad för de fyra som jag läste, Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon, Iskallt spår av Stephen Booth, Det hemliga manifestet av Tom Rob Smith och Snögloben av Amanda Hellberg. Alla var så bra att de fick varsin fyra i betyg.

E-böcker
Två e-böcker blev det också, Spindeln i hörnet av Nikki Owen och Någon att lita på av Hans-Olov Öberg. Jag blev inte överförtjust i någon av dem. Dessutom började jag läsa Johan Fricks novellsamling Enkel biljett till nattens ände, den verkar väldigt lovande efter två noveller.

Bilderna är länkade till inlägget om boken, om det finns ett sådant.

6 kommentarer:

 1. Du ser verkligen ut att ha haft trevlig läsning.

  SvaraRadera
 2. Pilgrimen måste jag ju läsa. Om dygnet bara hade lite fler timmar ... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev faktiskt lite förvånad över hur mycket jag gillade Pilgrimen, den överraskade mig lite :)

   Radera
 3. Bra att känna att man är i fas med sina utmaningar. Särskilt när bara en månad gått... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var liksom det jag insåg, om jag hade problem att reda ut vad jag hade läst för vilken utmaning efter bara en månad, så... ;)

   Radera