torsdag 18 februari 2016

Hett i hyllan #27

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Fler serier och fler böcker inköpta på bokrean 2012. Jag måste verkligen ha shoppat loss det året...
Diana Gabaldons Som ett eko köpte jag när jag botaniserade i mataffären och helt gick efter tjockleken på böckerna (man vill ju ha valuta för pengarna). När jag sedan skulle lägga in boken i bokprogrammet så upptäckte jag till min förskräckelse att detta är sjunde delen i en serie. Alla böckerna är dessutom ordentliga tegelstenar.

På bokrean 2014 hittade jag Snö och aska, som är sjätte delen (den har 1279 sidor, Som ett eko har bara 1052).

Innan jag köpte Snö och aska så hade jag faktiskt lyckats hitta första delen, Främlingen (som bara har 735 sidor), men jag hade inte läst den än. Om jag hade gjort det så kanske jag inte alls hade köpt fler. Jag var inte alls speciellt glad i Främlingen, av många skäl, så nu vet jag inte alls hur jag ska göra. Om böckerna bara inte hade varit så tjocka så hade jag inte tvekat att ge dem ännu en chans, men andra delen, Slända i bärnsten, har nästan 800 sidor...

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

4 kommentarer:

 1. mycket hett denna vecka: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2016/02/jag-minns-alla-mina-alskare.html

  SvaraRadera
 2. Nu har jag också skrivit om hett i hyllan... och hållit mig till bokreatemat jag också. Läs gärna här: http://havsdjupens-sal.blogspot.se/2016/02/hett-i-hyllan-27.html

  SvaraRadera
 3. Så det kan gå :-) Bok sju i en serie du inte gillar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har ju inte stoppat mig förut :) Möjligtvis så får tjockleken på böckerna mig att fundera i andra banor. Möjligtvis. Envis? Jag?! Nääää.

   Radera