torsdag 25 februari 2016

Hett i hyllan #28

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då är det dags för de två sista böckerna från bokrean 2012, som fortfarande är olästa.
De hör inte ihop på något sätt, förutom att Wilbur Smith skrivit dem båda två. Visserligen hör de till serier, men dessvärre två olika. Nefer - Faraos son är tredje delen i serien som kallas Egypten och Blå horisont är tredje delen i serien om familjen Courtney. Att de ingick i serier hade jag ju ingen aning om när jag köpte dem.

Sorgligt nog så har jag bara läst elfte delen i serien om Courtneys innan och jag har inte några av de andra delarna stående någonstans. Jag har tydligen lyckats att bara (nästan i alla fall) köpa på mig och läsa hans fristående böcker. Något som nog faktiskt måste ses som en bedrift i sig.

Det återstår att se hur jag gör med de här böckerna, om jag läser dem utan att först skaffa mig de tidigare delarna. Hoppas det.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

6 kommentarer:

 1. inte läst men känner en liten svensk pojke som heter Wilbur: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2016/02/bergtagen-av-thomas-mann.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. bibliotek? Hans böcker har jag sett på loppis.

   Radera
  2. Wilbur för mig är egentligen den fantastiska grisen :) Jag har lite svårt för begagnade böcker...

   Radera
 2. Jag har läst någon bok av Wilbur Smith för flera år sedan. Gillade den mycket och skulle vilja läsa fler. Men de verkar svåra att få tag i på svenska. Kanske får leta på second hand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har några stycken, som jag läst, och de är (eller var) bra. Han har ju skrivit ganska mycket, men det är inte så lätt att hitta dem, nej.

   Radera
 3. Inte någon författare jag känner till.

  Presenterar idag en lite udda bok i min hylla: http://lacrimamens.com/blog/hett-i-hyllan-28.html

  SvaraRadera