onsdag 10 februari 2016

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 6

Carola på barnboksbloggen fortsätter med sin bokbloggsfråga. Vilken tur!

Veckans bokbloggsfråga är: Snart är det alla hjärtans dag. Kommer du att uppmärksamma denna dag på något sätt relaterat till böcker? Kommer du exempelvis att ge bort en bok till någon du håller kär, skriva något särskilt temainlägg på din blogg, fokusera mer än vanligt på böcker som handlar om kärlek och relationer eller något helt annat?

Det korta svaret är nej.

Med risk för att låta rabiat så tänker jag ändå utveckla det svaret... Jag firar inte Alla hjärtans dag, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Personligen så gillar jag inte alls tanken på att få något då bara för att någon har bestämt att precis den dagen, då ska vi tycka om våra nära och kära. Jag vill hellre ha något en annan dag, en dag då givaren inte på något sätt känner sig tvingad. Och jag tycker om och tänker på mina nära och kära varje dag. 14 februari är bara en vanlig dag bland de andra 364, eller som i år 365, dagarna.

Så nej, jag kommer inte på något sätt att uppmärksamma 14 februari, varken med gåvor, romantiska böcker eller speciella inlägg.

12 kommentarer:

 1. Precis så känner jag också. ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite lustigt att alla bokbloggare jag har varit inne och läst hos tycker lite likadant. Då undrar jag vem det egentligen är som firar, för det verkar ju vara ett rejält pådrag varje år.

   Radera
 2. Bra skrivet! Håller verkligen med!

  SvaraRadera
 3. Jag har köpt en present till de mina men det är inget jag gör varje gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis får du köpa vad du vill till vem du vill, men jag tycker det är synd att många verkar känna sig tvingade att göra det.

   Radera
 4. Jag håller med dig! Det är inte kul på samma sätt att ge och få på en bestämd dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ge mig hellre nåt dagen innan eller efter, då blir jag överraskad ;)

   Radera
 5. Jag kan hålla med om att det känns lite tillkämpat att vara romantisk en godtycklig dag i februari. Det har ju inte varit så mycket med alla hjärtans dag i mitt personliga liv heller de senaste åren. Men romantiska böcker tycker jag det är bra om det skrivs om, så om det är en alla hjärtans dag det krävs för det så må det vara så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jösses, om man gillar romantiska böcker så är ju den dagen perfekt för att få och ge tips. Nu är jag inte mycket för romantik så... :)

   Radera
 6. Håller på sätt och vis med. jag känner precis som du fast när det gäller julafton. Tycker det firandet är så onödigt och bara skapar massa stress. Alla hjärtans dag tycker jag dock är lite kul eftersom det ger mig en anledning att blogga om något romantiskt och jag gillar att "följa med i högtiderna" på mina bloggar då de ger lite inläggsidéer :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som inläggsidé är det ju perfekt, om man gillar romantik. Som jag inte gör :)

   Radera