tisdag 16 februari 2016

Tematrio - Kärlek

Dags för Lyrans Tematrio igen. Veckans tema: Berätta om tre bra böcker eller filmer som handlar om kärlek!

Det här temat är i stort sett uttömt för min del, jag varken läser eller tittar på speciellt mycket romantik och kärlek. Inte heller vill jag återanvända någon av de böcker och filmer jag redan använt i tidigare inlägg på samma tema. Därför tolkar jag ämnet ganska fritt och väljer filmer.

1. Valentine's Day - Historier korsas, krockar och återkommer i denna titt på en dag i kärlekens liv. Någon som friar. Blommor som inte blir skickade. En stor hemlighet som till sist blir berättad. Tanken att "jag dyker upp och överraskar honom" som slutar i en överraskning för henne. Gräl, kyssar, fel val, rätt drag och mycket mycket mer. En rejäl hög med kändisar är med; Julia Roberts, Taylor Swift, Kathy Bates, Jessica Alba, Jennifer Garner, Anne Hathaway, Jamie Foxx, Ashton Kutcher, Patrick Dempsey...

2. Australia - Det storslagna australiensiska landskapet utgör bakgrunden till denna historia om brittiska aristokraten Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) som kommer till Australien i slutet av 30-talet för att leta efter sin man som åkt dit för att sälja deras ranch. När hon kommer fram finner hon maken död och att hennes enda tillgång är en boskapsranch lika stor som Belgien. För att rädda sin egendom måste hon tillsammans med en råbarkad boskapsfösare (Hugh Jackman) driva boskapen genom det oändliga, karga landskapet. Det blir en svindlande resa och tillsammans upplever de en kärleksaffär, hur andra världskriget drabbar Australien i och med Japanernas bombningar av Darwin och ställs inför val som kommer att förändra deras liv.

3. Åter till Cold Mountain - Strax innan det amerikanska inbördeskrigets utbrott kommer den vackra prästdottern Ada Monroe (Nicole Kidman) till Cold Mountain - en liten bergsby i den amerikanska södern. Där förälskar hon sig i den unge snickaren Inman (Jude Law). Men kärleken hinner inte bli mer än flyktig förrän Inman dras in i kriget. Inman genomlider krigets inferno och det enda som håller honom uppe är hoppet om att få återse Ada. Hemma i Cold Mountain är Ada på väg att gå under. Efter faderns plötsliga död får hon allt svårare att sköta gården. Men hon får oväntad hjälp av den mer livserfarna Ruby (Renée Zellweger),som lär Ada överleva av det som naturen ger. Efter att ha blivit skottskadad deserterar Inman för att återvända hem. Men den långa vandringen mot Cold Mountain blir en mardröm. Sårad och jagad drivs Inman vidare av sin längtan efter Ada.

20 kommentarer:

 1. Ettan är den enda jag inte sett av de här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du gillar komedi så är den ett måste :)

   Radera
 2. Australia väntar i hyllan osedd, kom med en tidning...

  SvaraRadera
 3. Australia skulle jag vilja se. Åter till Cold Mountain har jag sett ett par gånger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara miljön i Australia gör den sevärd.

   Radera
 4. Australia är så himla fin, en av mina favoriter. Älskar blandningen av storfilm och sagoberättelse och tycker Kidman är fantastisk i filmen. Cold mountain har jag inte sett ... Bör jag alltså ta mig i kragen och göra det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara sett Australia en gång och när det gäller filmer är det ganska ovanligt, får nog se om den snart :) Cold mountain tycker jag absolut att du ska ge ett försök.

   Radera
 5. Jag har inte sett någon av dessa filmer. Blir lite sugen på de två sista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Storslagna filmer båda två, med härliga miljöer.

   Radera
 6. Har en känsla av att jag sett Australia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi behöver kanske se om den båda två :)

   Radera
 7. Tvåan och trean har jag sett av dessa. Australia var en mäktig film, på ett bra sätt alltså! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mäktig är ett bra ord för den, ja. Jag har nu blivit väldigt sugen på att se om den :)

   Radera
 8. Australia och Åter till Cold Mountain har jag sett och gillat. Valentine's Day har jag undvikit pga kärleksfilm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle nog inte klassa Valentine's Day som en kärleksfilm, men om du med det menar romantisk komedi så är det ju rätt :)

   Radera
 9. Valentine´s Day köpte jag precis nyss, men har inte hunnit kika på den ännu. Åter till Cold Mountain läste jag för länge sedan och har för mig att jag inte gillade den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev glatt överraskad av Valentine's Day, så mycket att jag faktiskt var tvungen att köpa den efter jag hade sett den på hyrfilm :) Visste inte att Åter till Cold Mountain var en bok också.

   Radera
 10. Jag har inte sett en enda, men nu har jag antecknat dem.

  SvaraRadera