tisdag 16 februari 2016

Kommande böcker mars 2016

Holy crap! Det är egentligen det enda jag har att säga om mars månads utgivning. Holy crap!

Utmarker av Arne Dahl
Genre: Kriminalroman
Serie: Berger & Blom (1)
Antal sidor: 384
Utgivningsdatum: 2016-03-04
Förlag: Albert Bonniers

Från Bokus
Hon heter Ellen Savinger och har varit försvunnen i tre veckor.

Sam Berger fruktar att en seriemördare tagit henne, men få av hans kollegor inom Stockholmspolisen lyssnar på honom: utan kropp, inget brott. Så kommer Sam i kontakt med den mystiska Nathalie Fredén som visar sig ha oanade insikter i fallet. En historia med hisnande förgreningar till Sams eget liv tonar fram: plötsligt är även jägaren jagad, och i utmarkerna väntar en sanning som alltför många vill dölja.


Arne Dahl är på min autobuy-lista, så...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Bron av Stephen Booth
Genre: Kriminalroman
Serie: Cooper & Fry (14)
Antal sidor: 353
Utgivningsdatum: 2016-03-09
Förlag: Forum

Från Bokus
Efter ett stökigt Halloween-firande i brittiska Edendale hittas en 35-årig kvinna död under Corpse Bridge, bron som förbinder Västra Derbyshire med en gammal begravningsplats i Staffordshire. När polisinspektör Ben Cooper, tillbaka på jobbet efter ett personligt trauma, anländer till brottsplatsen möts han av en makaber syn: en stor docka som vilar på en gravsten, snaror i skogen och en lerfigur föreställande markägaren, earlen av Mansby.

Under utredningens gång hittas ytterligare mordoffer på vägen till bron, och Cooper får hjälp av kollegan Diane Fry att nysta ut ledtrådarna i den alltmer bisarra gåtan som tycks präglad av både politik och gammal folktro. När de får höra om earlens planer att göra om gravfältet till en parkeringsplats, blir fallet mer invecklat. Finns det ett samband mellan dödsfallen och earlens planer? Handlar det om medvetet riktade mord, eller är det en sjuk seriemördare de har att göra med? Pressen ökar, och Ben vet inte vem han kan lita på. När utredningen når sin kulmen måste han fatta ett beslut som kan försätta allt - och alla - i fara.


Jag som precis håller på och försöker läsa ikapp den här serien...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Skuggorna vänder tillbaka av Olivier Truc
Genre: Kriminalroman
Serie: Nango & Hansen (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2016-03-09
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Det är vår i norr och ljust dygnet runt. Klemet Nango har återigen blivit en människa med en skugga.

I Hammerfest vid Barents hav jobbar man för att bli det arktiska svaret på Dubai. Men de samiska renägarna och deras traditionella livsstil står i vägen.

Vid Vargsundet sker plötsligt ett antal tragedier efter varandra. En renflocks simtur över sundet kostar en renuppfödare livet. Kort därefter hittas en politiker död i närheten av en helig klippa. Fler misstänkta dödsfall följer och konflikterna mellan renägarna och stadens övriga befolkning eskalerar. Klemet Nango och Nina Hansen från Renpolisen ansvarar för utredningen. Långsamt växer en mörk historia om ära och hämnd fram.


Jag har ju alltså inte läst den första boken än, men intresserad kan man väl få vara ändå?

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Ett andra liv av S.J. Watson
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2016-03-16
Förlag: Bazar

Från Bokus
Hur väl kan du egentligen någonsin lära känna en annan människa? Och hur långt skulle du gå för att få reda på sanningen om någon du älskar?

När Julias syster blir brutalt mördad blir hon fast besluten att ta reda på varför. Men hennes sökande utvecklas snabbt till en upptäcktsresa genom sina mörkaste inre lustar. När hon blir involverad i en relation på nätet med en farlig främling tappar hon bort sig själv… förlorar kontrollen… kanske kommer hon förlora allt. Hennes sökande efter svar kommer att äventyra hennes äktenskap, hennes familj… och hennes eget liv.


Som jag har längtat!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Slaughter man av Tony Parsons
Genre: Kriminalroman
Serie: Max Wolf (2)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2016-03-17
Förlag: EA Förlag

Från Bokus
På nyårsdagen hittas en förmögen familj brutalt mördad i sitt inhäg nade villaområde i norra London. En familjemedlem saknas. Deras yngsta barn har rövats bort. Mordvapnet en slaktmask, som används för att bedöva nötkreatur i samband med slakt, vilket leder kriminaldetektiven Max Wolfe till ett dammigt, mörkt hörn av Scotland Yards museum, som tillägnats en mördare som trettio år tidigare fick öknamnet Slaughter Man. Men Slaughter Man har fullföljt sitt straff och är nu mycket gammal och döende. Kan han verkligen vara tillbaka i sin egen fruktade verk samhet? Var mördandet av den lyckliga familjen ett lustmord? Eller en grotesk hyllning till Slaughter man, en copycat? Eller ett kontraktsmord iscensatt för att kasta skulden på den gamle döende mannen?

Max Wolfe inser att han först måste hitta det bortrövade barnet och stoppa mördaren från att förstöra en annan oskyldig familjs liv kan ske innan han hittar fram till Max Wolfes egen ytterdörr.


Missade helt första delen, men nu är jag nyfiken.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Ett ohyggligt avslöjande av Louis Penny
Genre: Kriminalroman
Serie: Armand Gamache (5)
Antal sidor: 384
Utgivningsdatum: 2016-03-19
Förlag: Modernista

Från Bokus
När kommissarie Gamache anländer till det pittoreska Three Pines möter han ett samhälle i kaos. En man har hittats brutalt ihjälslagen och det finns inga spår efter varken vapen eller motiv eller ens ett namn på den döde.

När Gamache och hans kollegor börjar gräva sig in under ytan på denna till synes fridfulla plats, avtäcker de ett spår som involverar en stulen skatt, mystiska koder och en skamlig historia som bit för bit börjar kasta ljus över offrets identitet och samtidigt pekar mot vad som visar sig vara en skräckinjagande mördare...


Jaja, nästa år kanske jag försöker läsa ikapp den här serien.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Den siste pilgrimen av Gard Sveen
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2016-03-24
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Den unga motståndskvinnan Agnes Gerner utkämpar en hård strid. Utåt sett är hon en hängiven nazistsympatisör som är förlovad med en framstående affärsman, men i själva verket är hon del av ett underjordiskt nätverk som gör allt för att vinna kriget mot tyskarna. Den man hon egentligen älskar - som går under täcknamnet Pilgrimen - är någon hon bara kan hoppas på att få leva med om nazisterna besegras. Om hon lyckas överleva ...

Många år senare hittas benresterna från tre kroppar i skogen - två vuxna kvinnors och ett barns. Trots sin chefs uppmaning att inte lägga ner någon extra tid på det gamla fallet kan kriminalinspektör Tommy Bergmann inte låta bli att gräva djupare, särskilt inte eftersom han gör kopplingar till ett mer aktuellt mord. Och i takt med att han kommer en djup hemlighet på spåren blir det tydligt att allt är tillåtet i krig - och att den som låter bli att älska är den som avgår med segern.


Ännu en norsk deckarförfattare som måste kollas upp.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Döda talar inte av Eva Dolan
Genre: Kriminalroman
Serie: Zigic & Ferreira (2)
Antal sidor: 384
Utgivningsdatum: 2016-03-24
Förlag: Modernista

Från Bokus
Bilen som plöjer rakt in i busshållplatsen tidigt en morgon lämnar ett spår av död och förstörelse efter sig. Kriminalarna Zigic och Ferreira kallas in från hatbrottsenheten i Peterborough för att utreda smitningsfallet. Eftersom de samtidigt har ett annat fall på sitt bord ett med obehagliga nynazistiska övertoner så blir de lättade när det verkar finnas en uppenbar misstänkt. Men fallet är inte så enkelt, trots allt.

Ferreira tror att den lokale politikern Richard Shotton, ledare för ett nyligen etablerat högerextremt parti, kan vara involverad på något sätt. Shotton har haft en tidigare karriär inom RAF och har en brasiliansk hustru, och en del journalister har förutspått honom en framgångsrik politisk bana trots hans extrema åsikter. Men är hans parti en täckmantel för något ännu mycket farligare?


Denna har jag väntat på ända sedan jag läste första delen.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Det enda rätta av Charlotte Rogan
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 560
Utgivningsdatum: 2016-03-29
Förlag: Bookmark

Från Bokus
En dag råkar Maggie Rayburn, på ren impuls, stjäla ett komprometterande dokument från sin chefs skrivbord. När upptäckten leder till att fler bedrägerier uppdagas tvingas hon, av de hon trodde var sina vänner, att välja: sanningen eller dem.

Samtidigt i Irak har kapten Sinclair utfärdat en förhastad order med dödlig utgång. Men hans önskan att åtgärda misstaget verkar kunna leda till än mer katastrofala effekter.

Med avslöjande perspektivbyten undersöks sambanden mellan vitt skilda människors liv och konsekvenserna av att följa sitt eget hjärtas röst.


Jag har inte läst Livbåten, men ärligt talat så börjar jag bli väldigt nyfiken på den här författaren.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Bro bro breja av M.J. Arlidge
Genre: Kriminalroman
Serie: Helen Grace (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2016-03-17
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
En död man som levt ett till synes skötsamt liv hittas i ett övergivet hus. Någon har skurit ut hans hjärta och lämnat det utanför familjens ytterdörr. Det är det första offret. Och kriminalkommissarie Helen Grace anar att det inte är det sista.

I Southamptons slumkvarter frodas prostitution och droghandel. Varför har en lyckligt gift man rört sig i det området? När ännu ett liknande fall dyker upp är det tydligt att det går en seriemördare lös. Ett tredje offer hittas. Vilken är den gemensamma nämnaren? Kan mördaren spåras vid den chattsida där ett antal män diskuterar och betygsätter prostituerade?

Helen Grace har inte bara en krävande mordutredning på sitt bord. Hon försöker också återhämta sig efter systerns död samtidigt som hon måste navigera mellan blindskären på polisstationen, där inte alla vill ha henne kvar. Helen kan känna vreden bakom morden, men hon kan inte föreställa sig hur skickligt mördaren går tillväga, eller vad som väntar henne i slutet av jakten...


Ska bara köpa och läsa första delen...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, och då har man ju alla bokreaböcker också :)

   Radera
 2. Några intressanta, men faktiskt ingen som jag känner en oemotståndlig lust till att läsa :-) Såsmåningom dock... En har jag faktiskt läst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var ju du som lockade med Gard Sveens bok :) Och det är flera här som jag känner en oemotståndlig lust att läsa :)

   Radera
 3. Bro bro breja är jag supersugen på :) Gillade första boken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag väntar på Ole dole i pocket, tror jag :)

   Radera