torsdag 4 februari 2016

Hett i hyllan #25

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Dags för ännu en serie som jag ännu inte påbörjat, men som ändå lyckats få in tre böcker i hyllan. Serien om Sebastian Bergman av Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt. Alla hyllvärmare.
Jag såg en TV-serie för några år sedan och som jag fattar det så baserades den på första delen i serien, Det fördolda. Trots att jag inte alls gillade huvudpersonen i TV-serien så kunde jag inte låta bli att köpa boken på bokrean 2012. Den sommaren hittade jag sedan andra delen, Lärjungen, jag gissar att det var en pocketrea. På bokrean 2013 hittade jag sedan tredje delen, Fjällgraven.

Nu verkar det ha kommit fem delar sammanlagt, men jag har lyckats stå emot lusten att köpa även dem. Hur det blir om någon av dem dyker upp på årets bokrea kan jag inte uttala mig om.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

14 kommentarer:

 1. Här är min heting: https://bokdivisionen.wordpress.com/2016/02/04/hett-i-hyllan-yarden/

  SvaraRadera
 2. Om du påbörjar dem kommer de gå åt i ett nafs, för den där serien är bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jobbar ju lite på att läsa ikapp serier och egentligen är det bara för att jag ska kunna påbörja nya. Som denna :)

   Radera
 3. jo, det finns här också: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2016/02/en-farlig-forbindelse.html

  SvaraRadera
 4. Jag har inga av de böckerna, men jag hör så mycket bra om dem så jag kommer nog läsa dem nån gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju lite så, man blir nyfiken helt enkelt.

   Radera
 5. Jag gillar serien även om det har varit lite skiftande kvalitet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är nog inte många serier som kan hålla en jämn kvalitet över flera böcker.

   Radera
 6. Håller med Marie om den skiftande kvalitén, men överlag gillar jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske dags att börja läsa den snart då :)

   Radera
 7. Jag har läst delar av serien och tycker att böckerna är bättre än tv-serien. I böckerna får man en helt annan förståelse för bokens karaktärer och då i synnerhet Sebastian Bergman.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Större förståelse för Sebastian Bergman är nästan nödvändigt. I TV-serien, det jag kommer ihåg av den, så var han ju ett svin.

   Radera
  2. Han är fortfarande ett svin i böckerna men det går åt rätt håll (oftast).

   Radera
  3. Jag kan tolerera svin, om jag bara förstår varför de är svin ;)

   Radera