lördag 20 februari 2016

Hur har det egentligen gått med de där måste-ha-nu-bokrea-böckerna?

Jag har sett att flera andra har gjort sammanställningar över böcker inköpta på förra årets bokrea, huruvida de är lästa eller ej. Egentligen är detta inget jag vill göra för det är inga roliga siffror, men jag kör ändå.

Eftersom jag har ett fantastiskt bokprogram och älskar statistik så kan jag gå tillbaka ända till 2010. Vilket kanske inte är så bra, egentligen. Så här ser det ut hos mig...

Bokrea 2015: 19 böcker köpta, 1 läst
Bokrea 2014: 32 böcker köpta, 0 lästa
Bokrea 2013: 40 böcker köpta, 16 lästa
Bokrea 2012: 28 böcker köpta, 17 lästa
Bokrea 2011: 18 böcker köpta, 16 lästa
Bokrea 2010: 14 böcker köpta, 13 lästa

Till mitt försvar vill jag säga att de som fortfarande är olästa från 2010 och 2011 är böcker som ingår i serier och då inte första delarna utan en bra bit in. De andra åren vet jag inte riktigt vad jag ska skylla på.

Det mest positiva man skulle kunna säga om de här siffrorna är att antalet inköpta i alla fall har minskat de två senaste åren. Något som kanske inte längre stämmer efter årets bokrea...

20 kommentarer:

 1. Visst är det lite nedslående? Jag blev dock positivt överraskad av att ha läst hälften av de jag köpte förra året, så det gick ju ändå bra. Vissa andra år har det gått betydligt sämre...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visste ju att det var illa, men hade ingen aning om hur illa :) De här siffrorna säger ju i stort sett att jag ligger ungefär fyra år efter...

   Radera
 2. Det ser illa ut hos mig också om jag skulle kolla bakåt. Lika bra att låta bli :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det bra att stirra "faran" i vitögat ;)

   Radera
 3. De där böckerna från 2014 verkar inte locka så värst. ;) Jag köper bara någon enstaka bok på rean numera så det blir inte så många hyllvärmare efter rean hos mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är ju det som är det konstiga, de lockar jättemycket. Eller egentligen är det inte konstigt, jag försöker ju medvetet läsa de äldsta böckerna först. Då blir det så där :)

   Radera
 4. Jag har nog läst hälften av de jag köpte i fjol, men iår hoppas jag hinna bearbeta både de och de som blir inköpa iår, men vifår väll se vad som slinker ner i korgen på onsdag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några sådana förhoppningar har inte jag, men jag hoppas läsa någon av de jag köpte 2014 :)

   Radera
 5. Ja, så blir det ofta när man köper mpnga böcker på en gång. Mina TBR hyllor är fulla av dom, mest från second hand och loppis. Eftersom jag inte bor i Scerige så blir det inte så mycket från bokrean. Fast förr brukade jag skicka en lista till mamma...numera har jag alldeles för många olästa böcker som det är. En av mina Challenges i år är att alla Challenges som jag deltar i skall mer eller mindre kunna tas från TBR hyllorna.
  Vad är det för bokprogram du nämner. Hat förstått att du har full koll nör du handlat böcker osv...eget? eller köpt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en stående utmaning varje år, att läsa mina hyllvärmare. Det går ganska bra, men de blir ändå fler och fler. Bokprogrammet är ett köpt och med det kan man göra allt och lite till. Du kan kolla in det här http://www.collectorz.com/book/. Det är värt varenda krona.

   Radera
 6. Har läst många sådana här inlägg nu (väldigt kul läsning tycker jag) och många verkar ha mycket oläst från tidigare reafynd. Det känns lite som att bokrean innebär samma fara som all rea, det blir en del felköp. Så är det i alla fall ofta för mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle nog inte vilja kalla det för felköp, det handlar egentligen mer om en väldigt lång kö :)

   Radera
  2. Ja verkligen lång kö :). Men då kan man ju se det från den ljusa sidan, alltid bra böcker på lager!

   Radera
  3. Ett mycket bättre sätt att se på det :) Jag klarar mig nog i bortåt fyra år på mitt lager. Det känns bra, man vet ju aldrig vad som händer ;)

   Radera
 7. Kul att kunna gå tillbaka så i statistiken - om än lite skrämmande också ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bestört är ett bra ord för vad jag kände när jag såg att inga böcker från bokrean 2014 var lästa :)

   Radera
 8. Oj, oj:) Rensar du ibland eller måste du köpa en ny bokhylla varje år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har gett bort nästan 200 böcker de senaste åren, men det är lite som att spotta en törstig kamel i halsen. Långt ifrån tillräckligt alltså. Några fler bokhyllor har jag dessvärre inte plats för så böckerna ligger nu staplade på varandra. Jag har funderat på att hyra på Shurgard...

   Radera
 9. Det är lättare att köpa böcker än att läsa dem. Men samtidigt gör det inget att ha olästa böcker. Då saknar man ju aldrig något att läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag ser det egentligen inte som ett problem att ha många olästa böcker. Mitt problem är mer att jag ju vill läsa dem allihop. Nu.

   Radera