torsdag 2 september 2021

Hett i hyllan #316

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en från slutet av november 2017.
Anna Ihrén är en författare som jag inte hade hört talas om innan Fyrmästaren dök upp som en överraskning.

Jag är ju oerhört svag för böcker som utspelar sig på Västkusten och denna utspelar sig på en ö utanför Smögen. Trakter som jag kanske inte känner som min egen ficka, men där jag har varit en del. Nu visar det ju sig att det här är fjärde delen i serier Morden på Smögen, så det gamla vanliga problemet alltså. Jag vet inte om jag egentligen har lust att läsa tre böcker för att ta mig till denna. Samtidigt så har jag ju ingen lust att hoppa in i en serie på fjärde delen. Vilket dilemma!

Så här står det på baksidan:
Höstmörkret har lagt sig över Sotenäset. På Hållös vandrarhem bor Karl Ström, analytiker inom polisen, som planerat in några dagars lugn och ro för att avsluta ett pågående uppdrag. Men efter en promenad till den berömda marmorbassängen rapporterar han i stället till polisen att han hittat en död kvinna i det kalla vattnet. Det visar sig vara den amerikanska ambassadörens dotter, Tricia Andersen, och den stundande utredningen får enorm uppmärksamhet, inte minst från Vita huset.

Fallet ges högsta prioritet och tilldelas Sandra Haraldsson och Dennis Wilhelmson på Göteborgspolisen. Karl Ström framstår snart själv - genom en rad omständigheter - som huvudmisstänkt, och hans sambo Lisa startar en egen privat utredning för att försöka rentvå sin man, trots att det ser allt mörkare ut.

Polisduons efterforskningar pekar samtidigt mot den gamla fyren på Hållö, som i över hundra år skyddat sjöfarare utanför Sote huvud och varit bemannad av fyrmästare och deras familjer. Sandra och Dennis börjar undra om det kan finnas en koppling mellan någon av de gamla fyrmästarna och den döda Tricia Andersen.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

7 kommentarer:

 1. Jag känner ju inte alls till den här boken, men är den bra skriven kan den vara spännande.
  http://mosstanten.se/2021/09/02/hett-i-hyllan-121-rosa-rummet/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så är det ju och för mig så spelar miljön stor roll, i det här fallet. Mitt problem är att det är fjärde delen och jag har inte läst de första tre.

   Radera
 2. Den boken har jag med. https://eggetbok.blogspot.com/2021/09/hett-i-hyllan-126.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där. Och du har kanske inte heller läst de tidigare delarna?

   Radera
 3. Jag har den första och den här delen. Inte del två o tre. Och har inte börjat läsa serien än!
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/09/02/hett-i-hyllan-260/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första delen låter i alla fall bra att börja med 😁

   Radera
 4. Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/09/hett-i-hyllan-vecka-35-2021.html

  SvaraRadera