fredag 10 september 2021

Lite nytt

Jag gillar överraskningar, speciellt om överraskningarna består av böcker.

Skampärlorna av Aline Lilja Gladh dök upp som en överraskning. Det visar sig dock att detta är tredje delen i en serie. Helt ärligt så har jag helt missat den här serien. Hur det har kommit sig har jag ingen aning om. Böckerna verkar i alla fall vara omtyckta. Nu har jag alltså ännu ett problem av den delikata sorten bok mitt i serien, utan att ha läst de tidigare delarna. Vi får se hur jag gör. Tack till Modernista!

Sly av Sara Strömberg är också en bok som jag inte tog med i mitt inlägg om boksläpp i augusti, men denna minns jag att jag såg i alla fall. Överraskande nog så valde jag att inte ta med den på grund av beskrivningen "spänningsdebut i Åsa Larssons anda". De där jämförelserna brukar alltid halta. Mycket. Men okej då, den låter spännande och Åre är en intressant miljö. Tack till Modernista!

4 kommentarer:

 1. Å! Jag har läst Aline Lilja Gladhs två första böcker i serien och skulle verkligen vilja läsa denna. Attans att det inte var jag som fick den! Eller att vi bor långt ifrån varandra (tror jag) - annars hade du fått låna de första delarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det synd att Sverige är ett så avlångt land, att så många bor så långt bort. För ja, jag tror att du har rätt, vi bor inte i närheten av varandra. Böckerna finns på Storytel, så i det avseendet är det inga problem. Problemet är mer att man inte samtidigt kan ladda ner tiden det tar att läsa böckerna...

   Radera
 2. Jag fick också bägge böckerna, men har inte del 1 o 2 heller, så jag har inte bestämt mig hur jag ska göra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg att några fick de första delarna också, i pocket. Det är svårt när man får en senare del, tycker jag 🥴

   Radera